Преди по-малко от час се откри Национална оптимистична изложба, която

...
Преди по-малко от час се откри Национална оптимистична изложба, която
Коментари Харесай

Откри се Национална оптимистична изложба

Преди по-малко от час се откри Национална оптимистична галерия, която е експонирана в онлайн галерията „ КупиИзкуство.БГ. “ -.

Актьорът Васил Василева – Зуека се яви в неподозирано амплоа. Той поддържа самодейността на страницата „ КупиИзкуство.БГ. “, участвайки в нея със своя картина - акрилна живопис върху платно. Тя е озаглавена „ Цветарка “, 65/50 см и коства 625 лв..

Изложбата ще продължи до 28 февруари, като в нея ще вземат участие над 150 създатели с по едно произведение, селектирано от админите на Facebook групата "Купи изкуство, поддържа художник ".

Само за първите 20 минути съидейниците и ценителите в групата "Купи изкуство, поддържа художник " достигнали 20 000 души, оповестиха уредниците, измежду които са образните актьори Илиян Урумов, Петко Дурмана.

Те благодариха на всички за поддръжката и желанието да припознаят идеята в поддръжка на изкуството за своя.

Целта, която уредниците си слагат с изложбата, е да продължат и през 2020 година позитивната наклонност за продажби и откупки на творби на модерни български създатели в интернет.

Онлайн галерията „ КупиИзкуство.БГ. “ - www.buyart.bg стартира да действа в края на 2020 година. Тя е основана поради повторното затваряне на галериите и музеите през втората вълна на пандемията от COVID-19.

В проектите й за годината влизат както общи изложения, по този начин и кураторски планове на създателите, показани във Facebook групата "Купи изкуство, поддържа художник ".

Инициативата е основана от художници за техни сътрудници, като цели освен взаимна поддръжка, само че и смяна в настройките на хората към изкуството – да осъзнаят, че то има място във всеки дом.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР