Преди обяд ще е предимно слънчево. Ще продължи да духа

...
Преди обяд ще е предимно слънчево. Ще продължи да духа
Коментари Харесай

Прогноза за времето - 24 септември

Преди обяд ще е най-вече слънчево. Ще продължи да духа югозападен вятър и покачването на температурите ще продължи, повече в Източна България и в Предбалкана. Около и след обяд на първо време в Северозападна България вятърът ще се ориентира от северозапад, ще се усили до 15-20 м/сек. и с него ще стартира да нахлува леден въздух. До вечерта и в Източна България вятърът ще се обърне от северозапад. По самото прекосяване на бърз леден атмосферен фронт облачността ще се усили и тук-там от запад на изток ще превали дъжд с гръмотевици. Към 15 часа температурите ще бъдат в необятен период от 18°-20° в северозападните региони до 32°-34° тук-там в източната половина от страната. Минималните температури ще бъдат високи – сред 14° и 19°. Такава е прогнозата на Националния институт по метеорология и хидрдология (НИМХ) при Българска академия на науките, заяви за Агенция „ Фокус “ дежурният синоптик Красимир Стоев.
Над Черноморието ще бъде слънчево, след пладне от северозапад облачността ще стартира да се усилва и до вечерта, основно по северното крайбрежие кратковременно ще превали. През по-голямата част от деня ще духа сдържан югозападен вятър и температурите ще бъдат високи, само че до вечерта вятърът ще се ориентира от северозапад, ще се усили и с него ще стартира да нахлува леден въздух. Максималните температури на въздуха ще бъдат 28°-32°. Температурата на морската вода е 24°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.
В планините ще духа мощен запад-югозападен вятър, който след пладне в ниските елементи ще се ориентира от северозапад и ще се усили. Облачността ще е променлива и по самото прекосяване на студения атмосферен фронт единствено на обособени места кратковременно ще превали. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде 23°, на 2000 метра – към 14°.
От вторник до четвъртък времето ще бъде много динамично, с чести промени напразно и температурите. Облачността ще е променлива. Във вторник ще бъде много прохладно и ще продължи да нахлува леден въздух. Температурите внезапно ще се намалят и дневните няма да надвишават 15°-20°. Само на обособени места преди обяд, основно в източните региони, към момента ще превалява дъжд. През нощта против сряда вятърът краткотрайно ще отслабне, в котловините на Западна България ще стихне и сутринта ще има условия за слаби слани - минималните температури ще са сред 4° и 9°, по Черноморието до 12°. В Източна България вятърът ще се ориентира от север-североизток, в четвъртък още веднъж ще се усили. Облачността ще е променлива, ще има и слънчеви часове. Сутрин ще е много хладно, а дневните температури ще доближат 17°-22°.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР