Преди няколко седмици разгледахме част от многото нововъведения в Gmail

...
Преди няколко седмици разгледахме част от многото нововъведения в Gmail
Коментари Харесай

Да извлечем максимума от новият Gmail – част 2

Преди няколко седмици разгледахме част от многото нововъведения в Gmail и в този момент ще продължим тематиката с още една порция...

Офлайн режим

Прочетете още: Как да се предпазите от хакване (ако сте геймъри)?

Новият Gmail към този момент има автоматизиран офлайн режим – това значи, че ще можете да отворите общоприетият Gmail уебсайт и да четете и пишете известия, даже да нямате дейна интернет връзка. Тук обаче, е значимо да създадем няколко разяснения. Първо, това ще работи единствено в случай че употребявате Chrome браузъра. Второ, би трябвало да сте логнати в Гугъл акаунта си. И трето, от същия компютър, от който ще употребявате офлайн Gmail, би трябвало да сте се логвали и преди.

Това е доста усъвършенстване по отношение на остарялата система, която изискваше инсталирането на настрана уголемение, а по-късно и потреблението на чудноват и мощно окастрен интерфейс, наместо общоприетата Gmail среда.

Искате да се върнете към нещо, което сте снуузнали?

Всички снуузнати имейли можете да намерите в новата секция на Gmail, която предстоящо се назовава " Snoozed " (намира се тъкмо под " Inbox " в левия панел). След като към този момент сте там, само би трябвало да минете над някой имейл и да кликнете иконата с часовничете, с цел да измененията снууз настройките му или напълно да го отмените.

Снуузване на събщения през мобилният Gmail

И на iOS, и на Android, не се стига доста бързо до опцията. От входящата кутия, натиснете и задръжте върху даден мейл, с цел да го селектирате, а по-късно тапнете върху меню иконата (трите точки) в горната част на екрана. Ще се покаже лист от варианти и вие би трябвало да посочите " Snooze ". Ако към този момент сте отворили съответния мейл, оттова можете да тапнете меню иконата и тогава още веднъж ще видите " Snooze ".

Допълнителна сигурност при изпращане на мейли

Новият Gmail скоро ще има опцията (всъщност, за някои консуматори към този момент е налична, защото се вкарва поетапно от Google) да прави по този начин, че мейлите да изтичат след избран интервал от време. Но по-важното – допустимо ще е мейли, които към този момент са изпратени, да бъдат връщани или по-точно казано изтривани от изпращача. И двете варианти ще работят с помощта на това, че получателя получава само линк към наличието, само че не и самото наличие (макар, несъмнено, да е допустимо получателя да резервира известието, посредством скрийншот).

Подобна функционалност, употребявайки същата система, ще прави допустимо предотвратяването на това някой да копира, смъкна, пренасочи или принтрира мейлът ви (но още веднъж, за всички тези неща има задоволително заобиколни способи, като главната изгода наподобява ще е избягването на приключване на персонална и секретна информация).

И най-после, само че не и по значение, извънредно значимите известия, ще могат да се пазят с двуфакторен идентификационен код, който ще се изпраща като SMS на авансово заложен телефонен номер. Това ще е при положение, че желаете единствено и само съответния адресат да отвори известието.

Нищо от гореизброеното не е на равнището на сигурността на имейл приложение, като ProtonMail, да речем, само че за ежедневните потребности на множеството консуматори, ще е изцяло задоволително.

Нови шорткъти

Редица нови клавишни комбинаци са годни при новият Gmail. Ако натиснете " b ", до момента в който разглеждате мейл или сте избрали мейл от входящата кутия, това автоматизирано ще го снуузне. Ако задържите Shift и по-късно натиснете " t ", ще се отвори Tasks панела и към този момент отвореното или определено известие, ще се добави там. А в случай че натиснете " g " и по-късно " k ", ще се отвори Tasks панела без значение от това какво друго вършиме.

За да работят клавишните комбинации, уверете се, че сте ги задействали в General секцията на Settings.

Помните ли Gmail Labs?

Ами, нищо ново за него, като се изключи че Гугъл го убиха. Но доста от същите варианти, ще намерите в новодобавената секция " Advanced " измежду настройките на уеб страницата. Кликнете на зъбчатата икона в горния десен ъгъл на екрана, изберете Settings -> Advanced. Тук се намират потребни неща, като шаблони, основаване на клавишни комбинации и др.
Източник: pcworld.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР