Преди няколко седмици Живко Миланов се сбогува емоционално с публиката

...
Преди няколко седмици Живко Миланов се сбогува емоционално с публиката
Коментари Харесай

Живко Миланов: В този момент получавам голям опит и стаж

Преди няколко седмици Живко Миланов се сбогува прочувствено с публиката на Левски и кариерата си като професионален футболист. Много бързо някогашният капитан на „ сините “ се завърна в съблекалнята на отбора и то с нова функционалност – помощник-треньор.

„ Казах, че желая да се развъртвам в тази специалност. Дълги години бях във футбола като състезател и желаех да остана. Благодаря на треньорското управление, че ме приема в тази моя нова функционалност. Благодарен съм на Наско Сираков и Гошо Тодоров, че ми дадоха късмет да се развъртвам и изучавам около тях. Когато си футболист, имаш едно виждане към играта, само че би трябвало да си квалифициран. В този миг получавам огромен опит и стаж “, означи първи Живко Миланов.

„ Нормално е да работя повече със бранителите, тъй като и моята позиция във футбола беше такава. Ще бъде много мъчно. Видяхте, че в първия мач бяха четири индивида, които на процедура са нови. Те даже не се познаваха. Знаем, че ще е мъчно, само че ние поради това сме тук. Има капацитет в тях, щом сме решили и са тук, значи виждаме нещо в тях, само че както знаете, един тим не се гради за 6 месеца. Понякога е нужно малко повече време. Надявам се ситуацията в клуба да се промени, да се възстановява и да има една добра база, на която да се стъпи “, продължи някогашният национал на България.

Новият помощник в треньорския щаб на Левски разяснява и какво е взел от треньорите, с които е работил в чужбина по време на своята дълга кариера: „ Работих с много положителни треньори в чужбина. Опитвал съм се да абсорбирам всичко, което са ми казвали през годините. Аз съм преценявал по какъв начин се усещам при всеки и по какъв начин действа тима. Всеки треньори има свое виждане и аз съм се опитвал самичък да си сглобя мозайката. Искал съм да извлека най-полезното от всеки един. Във всички страни, в които съм играл работих при положителни треньори. В Румъния бях при Лопес Каро /бивш треньор на Реал Мадрид, Селта Виго, Леванте, Испания до 21 години и др./ и Аугусто Игнасио /бивш състезателен шеф и треньор на Спортинг Лисабон, който има доста положително име в Португалия/. В Русия играх под управлението на Валери Непомняшчи, който е легенда на съветския футбол. В Апоел Никозия пък работих с Томас Кристиансен, който е един млад треньор и доста упорит. Той е бил доста добър футболист и даже е минал през Барселона. Опитах се да взема от всеки един най-хубавото “, означи Миланов пред " Дарик радио ".

Преди години Живко получи фланелката с номер 3 от Станимир Стоилов, който тогава се отхвърли от футбола. Сега Миланов мечтае да тръгне по стъпките на към този момент одобрения треньор.

„ Надявам се да имам този късмет и аз да имам такава треньорска кариера. Вече приказвах за треньорите, които ме образуваха в чужбина, само че в България най-голямо внимание мога да отделя на него. Много научих от него и един ден бих претендирал същите работи от футболистите, в случай че съм старши треньор. Той ми даде фланелката и потегли неговата кариера. Аз бях там през цялото време на неговата треньорска кариера. Голям професионализъм и доста упоритост. Ако искаш да се учиш, можеш да се развиеш. Трябва да знаеш, че сред футболист и треньор има разлика и би трябвало да си добре квалифициран, с цел да влезеш в мъжкия футбол и да си подготвен за старши треньор “.

Бившият десен бек не скри, че е отворен да върви по стажове в непознати клубове, с цел да натрупа още познания и опит. „ Имам ли такава опция, сигурно ще отида да посетя тимове, които считам, че се развиват добре и играят мощно. Това ще е огромен опит за мен, само че би трябвало да го съобразя с програмата на тима. Имам и контакти, които могат да ми оказват помощ в това отношение. Всичко зависи от програмата на тима “.

Попитахме Живко и какво е физическото му положение сега? Той се отхвърли от футбола, тъй като призна, че има белодробно заболяване, което не му разрешава да продължи с играта. „ Искам да уточня нещо в този миг. Не желая да посочвам името на моя проблем, само че наблягам, че не е онкологично заболяване. Някои медии и публицисти злоупотребяват с живота на хората, с цел да си продават своя артикул. Не съм болен от рак. Моето заболяване е доброкачествено. Онзи ден бях на обзор в чужбина и резултатите са положителни. Докторите споделят, че съм късметлия, тъй като от всички разновидности, които можеха да бъдат, това е най-лекото “, разкри Миланов.

Той още един път благодари на Левски и почитателите за изпращането в последния му мач. „ Избрах този мач, тъй като желаех да завърша на стадиона, на който стартира моята кариера. Това значи доста за един състезател, който е излязъл от школата на клуба. Беше доста прелестно. За страдание тъкмо тогава понижиха публиката по стадионите, другояче съм сигурен, че щеше да има още повече наши почитатели “, приключи Миланов. efbet Лига 2 кръг, събота 15 август  Арда (Кърджали) 20:00предстои  Левски
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР