Преди няколко седмици дискутирахме стоковата фотография и споделихме съвети и

...
Преди няколко седмици дискутирахме стоковата фотография и споделихме съвети и
Коментари Харесай

Фотобанките - местата, на които да продаваме снимките си онлайн

Преди няколко седмици дискутирахме стоковата снимка и споделихме препоръки и трикове за снимане на стокови снимки. Сега непосредствено се обръщаме към фотобанките – местата, на които можем да продаваме фотосите си онлайн.
500px.com
Това е канадски уебсайт, при който фото обществото споделя фотоси от разнообразни трендове и категории. Също по този начин има фотобанка със стокови снимки за продажба. Едно изображение се продава за не по-малко от 35 $, само че това е от категорията Core Collection, при която купувача получава цялостни права над фотографията. За да качите фотоси, би трябвало да сте част от 500px обществото, а по-късно да ъплоуднете фотосите употребявайки Photo Manager. В реалност, всяка фотография, която качите може да се окаже в магазина, в случай че по някаква причина се откажете откакто към този момент сте я ъплоуднали. Ако ваша фотография бъде закупена, ще получите 60 % от цената й, стига да е извънредна за 500px. Ако същата фотография сте качили и по други уеб сайтове, тогава ще приберете 30 %.

Foap
Това е шведска фотобанка, която горещо предпочитание фотосите направени със смарт телефони. Макар да продава на всички, в това число и на корпорации, задачата е да се употребяват Foap приложенията за iOS и Android и по този начин да се завъртите в екосистемата. Вашият дял за всяка лицензирана фотография е 50 %.

Adobe Stock
Напълно естествено Adobe имат фотобанка – това са доста боеприпаси за оръжието, което съставлява Photoshop. Всъщност, в случай че имате Adobe ID, можете непосредствено да качвате изображения към фотобанката от продуктите на компанията – Adobe Lightroom, Bridge, Premiere и несъмнено, самият уеб страница. Фотобанката е отворена освен за фотоси, само че и за векторни изображения, илюстрации, както и видеоклипове.

За всяка продажба получавате 33 % като се изключи клиповете, където вашата комисионна е 35 %. Лек минус е, че би трябвало да извършите най-малко 50 $, с цел да изискате парите си чрез PayPal. Доста по-сериозен минус е, че в случай че купувача има абонамент за продуктите на Adobe, тогава цените са доста по-ниски и могат да доближат 18 цента за фотос. Имайте поради, че всичко, което качите на Adobe Stock ще може да бъде открито и при Fotolia.
Alamy
Alamy предлага над 125 милиона фотоси, клипове и векторни изображения, като цените стартират от 19.99 $ за лиценз. Условията за стокови фотоси са много апетитни: взимате 50 % от всяка продажба, даже фотосите да не са извънредни за уеб страницата. От Alamy настояват, че са изплатили 180 милиона $ на донорите си. Също по този начин самоуверено декларират, че желаят всичко, което можете да предложите, защото разполагат с доста необятен азбучник от клиенти – само че въпреки всичко за предпочитане са фотоси правени с DSLR фотоапарат или " еквивалентни ". А тези еквиваленти са настоящи iPhone или Pixel. В тази връзка, iPhone фотосите е целесъобразно да минават през Stockimo приложението.

Can Stock Photo
Още една фотобанка с доста добра комисионна, Can Stock Photo дава 50 % за продаден лиценз, само че и е с подробна разбивка на разнообразни разновидности за заплащане по отношение на другите размери на изображенията (както и другите резолюции на клиповете). И тук сходно на фотобанката на Adobe, цената зависи дали купувача е клиент. Имайте поради, че с цел да започнете да качвате на това място, първо би трябвало да минете през утвърждение – би трябвало да изпратите три от най-хубавите си фотоси. След като бъдете утвърдени и акаунта ви удари 50 $, можете да изискате заплащане през PayPal. Всичките ви качени фотоси ще се появят и на Fotosearch, като продажбата там ще бъде отразена в Can Stock Photo акаунта ви.

EyeEm
С доста мощно фото общество, EyeEm употребява изкуствен интелект, който самичък сортира фотосите за продажба – към този миг ИИ-то е одобрило 70 милиона изображения. Още при стартирането си, уеб страницата е мощен покровител на смарт телефон фотографията и има приложения, както за iOS, по този начин и за Android. Всяка фотография, която качите би трябвало да бъде утвърдена, което в някои случаи може да отнеме няколко седмици, защото ИИ-то търси фотоси с допустимо максимален капацитет да станат комерсиални. Хубавото е, че без условности получавате 50 % от продажбите, като цените мощно варират според от лиценза – сред 20 и 250 $. И още веднъж, заплащанията се правят чрез PayPal.

Dreamstime
И още една фотобанка, която интензивно усилва сток каталога си с помощта на фотоси правени със смарт телефони. В момента съдържа 75 милиона изображения предоставени от над 20 милиона консуматори. Разбира се, Dreamstime има приложения за iOS и Android както за качване (Companion), по този начин и за лицензиране на фотоси и клипове. Можете да си докарвате до 12 $ на продаден лиценз, като това включва привилегиите, които варират от 25 до 50 %. Ще получите в допълнение възнаграждение, в случай че наличието е извънредно за Dreamstime – 60 % плюс 20 цента за първите 100 утвърдени фотоси.

За разлика от горните уеб сайтове, този употребява система за награждаване – откакто бъдете утвърдени, стартирате да получавате рейтинги. А колкото по-висок е рейтинга на акаунта ви (при канара от 1 до 5), толкоз повече фотоси ще можете да качвате.

Плащанията се правят при най-малко достигнати 100 $.

Dreamstime е главният снабдител на изображения за Гугъл Ads; в случай че вашето творчество се употребява там, ще получите 2 $ за не-ексклузивна фотография и 2.20 $ за извънредна такава.
Източник: pcworld.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР