Преди няколко дни светът стана свидетел и на масово уволнение

...
Преди няколко дни светът стана свидетел и на масово уволнение
Коментари Харесай

Работодател уволни 900 служители по време на среща в Zoom

Преди няколко дни светът стана очевидец и на всеобщо уволняване... по интернет. Изпълнителният шеф на американска компания за ипотеки и застраховки провежда среща в Zoom и заяви на 900 чиновници, че са освободени от работа. " Провал на капитализма ", " числата с преимущество пред хората ", " липса на човещина " - това са дребна част от мненията, които заляха мрежата след куриозния случай.

Освобождаваме от работа към 15% от личния състав на компанията по ред аргументи - пазарът, продуктивността, представянето... - по този начин стартира късото видео обръщение на Вишал Гарг - изпълнителният шеф на компанията, в което той уволнява 900 души.

И това се случва в онлайн среща по едно от многото приложения за виртуални срещи Zoom, станали известни поради пандемията.

Крисчън Чапман от Макийни, Тексас, е в онази " група без шанс " - по думите на Гарг, и е измежду хората, изгубили работата си. Спомня си по какъв начин като че ли някой изсмукал кислорода от стаята.

" Бях в две срещи - опитваш да слушаш какво става, какво се приказва, и внезапно всичко се изключва. В объркването си стартирам да пиша по мрежата за вътрешна връзка - да не би да бяхме уволнени? И всичко отива в нищото, тъй като компютрите ни бяха изключени, вътрешната мрежа, мобилните телефони с чат приложението - всичко. Общността, хората, които бяха моето обграждане, които одобрявах за семейство, сътрудниците ми, с които работихме непрестанно - всичко се срина ", сподели Чапман.

Крисчън е татко на 5 деца, брачната половинка му работи за Неправителствени организации. Казва, че мъчно е споделил със фамилията си че тъкмо преди Коледа остава без работа. Дни откакто е уволнен, получава подаръчен пакет от някогашните си работодатели - мини трофей и грамота. Смята, че случилото се е типичен образец за неуспех на капитализма.

" Това беше студено и безчувствено, няма емпатия. Къде ни е емпатията като страна. Нали? Къде е? Нормално е да плачеш когато уволняваш хора. Това се случва. Да те уволнят, да те освободят - случва се. Нормално е. Въпросът е по какъв начин се прави. Мисля, че методът, по който се случи, го направи толкоз известно ", споделя Чапман.

Компанията, разрешила си да уволни към 15% от чиновниците си през Зуум, съществува от 2016 година През месец май беше оповестено сливането ѝ с друга компания, като договорката се оценяваше на 7, 7 милиарда $. А при започване на този месец стана ясно, че компанията ще получи свежи пари преди приключването ѝ.

Вишал Гарг се извини за дейностите си. Голяма част от мениджмънта на компанията подаде оставки поради дейностите му. А Крисчън и още 899 души ще би трябвало да са търпеливи, тъй като декември и януари се считат са слаби месеци за ипотечния бранш.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР