Преди няколко дни на Острова избухна огромно обществено недоволство към

...
Преди няколко дни на Острова избухна огромно обществено недоволство към
Коментари Харесай

Безплатен обяд за учениците по време на COVID-19 стана повод за скандал в Англия

Преди няколко дни на Острова избухна голямо публично неодобрение към пакетиран безвъзмезден обяд за обществено слабите възпитаници, които се образоват от у дома в изискванията на пандемията от COVID-19. Хранителните доставки са финансирани от държавното управление, а снабдител е компанията Chartwells. Всеки пакет би трябвало да е на стойност 30 паунда и да съдържа храна за цяла седмица за един възпитаник, само че се оказва, че това не е тъкмо по този начин.

Недоволни родители заливат обществените мрежи със фотоси, които илюстрират некачествената, нездравословна и евтина храна, която децата им получават. Два картофа, една консерва печен фасул, осем резенчета кашкавал, два моркова, три ябълки, два банана, торбичка паста, един домат, три плодови млека, две кексчета и един самун. Това е всичко, с което фамилиите в затруднено състояние, би трябвало да изхранват децата си през седмицата.



Родители пресмятат, че един пакет в действителност е на стойност 10 паунда, а не обещаните 30. Стотици хора в обществените мрежи упрекват частната компания, че се пробва да забогатее на гърба на уязвимите деца и техните фамилии. Някои от английските семейства са останали без безспорни никакви приходи и разчитат напълно на безплатния обяд, с цел да сложат нещо на масата си.



От компанията, виновна за пакетирането и разноса на обяда, изясняват, че заради огромният брой деца, на които би трябвало да доставят питателните пакети, се е получило разминаване в качеството и количеството им. Оттам дават обещание, че ще разрешат казуса в най-кратки периоди. А държавното управление подсигурява, че ще проверява случая неотложно и че разполага с „ ясни насоки и стандарти за пакетите с безвъзмезден обяд”, които би трябвало да съдържат разнообразна гама от хранителни артикули.

На фона на новините с разрастващото се публично неодобрение и рецесията с пандемията от COVID-19 изплува историята на един преподавател от дребното градче Гримзби . В продължение на 17 седмици той изминава по 8 км дневно, с цел да раздаде над 7500 хранителни пакета на възпитаници от локалното учебно заведение, в което преподава. Нещо повече – Зейн Паулс доставя усмивки и положително въодушевление на всяка врата, на която почука.

Според него „ истинският опакован обяд, който Chartwells обезпечават, е отпадък. Бих бил ужасяващ, в случай че децата ми го получават! Не мога да допускам, че някоя компания печели на гърба на нашите деца.”

Снимка: Личен списък

Оказва се, че учителят е бил в България преди няколко години и се е влюбил в хубостта на природата и величието на историческите ни монументи. А една от задачите му за тази година е да кандидатства за работа като преподавател у нас.

Повече за историята на Зейн Паулс научете от него в изявлението на Мартина Казакова за Ladyzone.bg
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР