Преди няколко дни белоглави лешояди станаха част от пейзажа на

...
Преди няколко дни белоглави лешояди станаха част от пейзажа на
Коментари Харесай

Необичайно: Белоглави лешояди се появиха в Сливен

Преди няколко дни белоглави лешояди станаха част от пейзажа на Сливен. Социалните мрежи се изпълниха със фотоси и мнения на хора, забелязали и снимали редките птици.

Те са кацали по гаражите и в централната градска част – нещо, което не е всекидневно за птиците, които населяват високите скалисти региони.

„ Двете птици, които бяха следени от жителите в Сливен, са пристигнали преди половин година от Англия като подаяние. Те са възрастни птици и са привикнали да поддържат връзка с хората. На 3 март от „ Зелени Балкани “ освобождават три птици, от които две се появяват в Сливен. Надявали са се те да живеят в дивата природа, само че заради спецификата на живота им преди този момент те се връщат в града “, описа пред бТВ Ирина Петрова от естествен парк „ Сините камъни “.

Лешоядите към този момент са в сигурност – хванати са и са върнати във адапционната волиера над Сливен. Предстои им различен адапционен интервал.

Ирина Петрова описа, че хората не са били изплашени, защото са имали информация какво тъкмо се случва.

„ Получихме извънредно доста сигнали от загрижени жители, за което благодаря “, сподели Красимир Цуцов, специалист в естествен парк „ Сините камъни “.

Когато са слезли ниско и са кацнали на земята е станало допустимо лешоядите да бъдат хванати.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР