Преди няколко часа съобщихме, че Роскомнадзор e блокирал в Русия

...
Преди няколко часа съобщихме, че Роскомнадзор e блокирал в Русия
Коментари Харесай

Роскомнадзор обясни причината за блокирането на Google

Преди няколко часа съобщихме, че Роскомнадзор e блокирал в Русия към 60 IP адреса на Гугъл. През миналата нощ са били недостъпни или отчасти неработещи търсачката Гугъл.com.ru, както и Gmail, Гугъл Analytics, Гугъл преводач и YouTube.
Представителите на Роскомнадзор с публично известие в своя Twitter акаунт, разясниха за какво се е наложило блокирането на IP адресите на Гугъл.

„Към сегашен ден Гугъл не удовлетворява условията на Роскомнадзор и в нарушаване на към този момент взетото правосъдно решение разрешава на Telegram Messenger Limited Liability Partnership да употребява неговите IP адреси за реализиране на активност на територията на Русия.

Във връзка с това, Роскомнадзор включи в регистъра със неразрешената информация IP адресите на Гугъл, употребявани от Telegram за реализиране на противозаконна активност на територията на Руската Федерация„.

Няма по какъв начин да не си напомним, че на 19 април Гугъл забрани на външните компании, в това число и на Telegram, да употребява неговата мрежа като прокси сървър за отбягване на държавния блокаж.

Ситуацията е изключително забавна, тъй като следим конфликт на месинджър от напълно ново потомство и държавни регулаторни органи. Към сегашен ден е известно, че месинджърът Telegram автоматизирано и динамично сменя употребяваните от него IP адреси на всеки към 15 минути. Това става единствено благодарение на вградените в смарт телефоните благоприятни условия и без да се прекъсва връзката. А в този момент Дуров, основателят на Telegram, измисли още нещо: в месинджъра могат да се зададат няколко адреса за прокси сървъри. Това е лист, от който прокситата се избират циклично – в случай че даден IP адрес не работи – избира се идващия и така нататък

Към сегашния миг, Telegram работи без никакви проблеми без да се постанова потреблението на VPN и даже не би трябвало да се вкарва никакъв прокси сървър.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР