Преди най-светлия християнски празник Рождество Христово, в една наситена с

...
Преди най-светлия християнски празник Рождество Христово, в една наситена с
Коментари Харесай

Здравко Димитров ще открие традиционната Годишна изложба на Дружество на пловдивските художници

Преди най-светлия християнски празник Рождество Христово, в една наситена с доста световни промени и мощни страсти година, Дружество на пловдивските художници показва своята обичайната " Годишна галерия “ като ярък свършек на цялото напрежение и компликации в отиващата си 2021г. В нея се включват 83-ма създатели, членуващи в Дружеството, които показват общо 115 творби.

" Годишната галерия “ ще бъде открита публично от Кмета на Пловдив  днес с вернисаж от 17.00 до 19.00 часа в изложбена зала " 2019 “ на ул. " Гладстон “ №32.

Отново по традиция,  тази вечер ще бъдат връчени Годишните награди в категориите -  живопис, графика, статуя, N форми, млад създател. Те ще получат грамоти и парична награда.

За 7-ми път,  пловдивски създател ще бъде почетен с " Наградата на кмета “.  

Оценяването бе осъществено от 5-членно жури, формирано от създатели.

Вече 46 години ДПХ изпълва с послания и хубост креативното пространство на ул. " Гладстон “ 32 като честен дирек, който поддържа вярата ни, че сътворяваме същинските полезности на духовния ни живот. Отново ще бъдем дружно с обичаните ни другари, сътрудници и ценители, с цел да съпреживеем една магическа вечер с изкуството. Очакваме ви! “, споделиха от Дружеството.

Годишната галерия на Дружество на пловдивските художници се реализира с финансовата поддръжка на Община Пловдив и е част от Културния календар на града за 2021 година Ще продължи един месец и е с вход свободен за посетителите.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР