Преди началото на Световния мобилен конгрес в Барселона (MWC) в

...
Преди началото на Световния мобилен конгрес в Барселона (MWC) в
Коментари Харесай

Топ 5 смартфони от MWC в Барселона

Преди началото на Световния мобилен конгрес в Барселона (MWC) в края на февруари някои специалисти показаха подозрение, че тази година софтуерното ревю в столицата на Каталуня няма да бъде изключително вълнуващо. Причината беше, че като се изключи горещата премиера на Samsung Galaxy S9 и 9+, както и на новите модели на Nokia и Sony, нямаше доста други огромни представяния на смарт телефони. Гиганти като Huawei, Motorola, Xiaomi и други избраха телефоните им да дебютират по-късно напролет, а Apple обичайно не участва в Барселона. Но форумът е надалеч повече от блестящо експо за джаджи, защото включва и последните решения в региона на телекомуникациите, мобилните технологии и умните индустриални решения. Въпреки терзанията обаче смарт телефоните още веднъж провокираха нормалното внимание и щандовете на колосите бяха най-посещаваните. В " Капитал " избрахме петте модела, които ще притеглят вниманието на потребителите в идващите месеци. Samsung Galaxy s9/9+

Безспорно най-дългоочакваната премиера на MWC, а може би и на цялата пролет, бе представянето на блестяща гала на новите модели от серията Galaxy S - 5.8-инчовият S9 и 6.2-инчовият S9+. Макар да няма забележими огромни промени в дизайна по отношение на сполучливите S8 и S8+, всичко по-важно е " под капака " и касае последните хитови характерности, нови функционалности, още по-добра камера, занимания и други При представянето от южнокорейската компания главно наблягаха на " образната връзка " и най-големите нововъведения са при камерата. Основният датчик остава 12 мегапиксела, а механичната двойна бленда е оригиналност при смарт телефоните. Снимките на слаба светлина са страхотни, а пък независимата памет на датчика дава опция за по-бърза обработка на изображенията. По-силно усещане направи по-големият S9+, който има двойна задна камера, с която фотосите са още по-добри (специализираният фотосайт DxMark даде най-високата оценка до момента в историята си точно на S9+). Нова е и функционалността за видео при суперзабавен каданс. Galaxy S9 и S9+ имат автоматизиран детектор за придвижванията, който улавя 960 фрагмента в секунда (очаквайте скоро тест на S9+ в " Капитал " ).

S9 и S9+ излизат на българския пазар от 16 март на цена от към 1850 лева за 9+ и 1650 лева за 9. Nokia 8 Sirocco

Nokia 8 Sirocco е напълно нов смарт телефон, а не е " преправен " миналогодишният модел 8. Екранът е 5.5-инчов pOLED, смарт телефонът има 6GB RAM и 128GB вградена памет. Единственият минус най-малко за някои консуматори ще е, че употребява миналогодишния процесор Qualcomm Snapdragon 835, до момента в който всички нови флагмани ще са с по-новия 845. HMD Global - финландската компания, която получи правата да създава телефони с марката Nokia, избра закривен екран за 8 Sirocco. Камерата е 12 мегапиксела с оптика на Zeiss. Моделът на Nokiа към този момент има и безжично зареждане, само че липсва жакът за слушалки, което за някои консуматори може да е минус.

Новият флагман на HMD Global ще се предлага от април и ще коства към 750 евро. Sony XZ2 Compact

Sony показа два топ модела в Барселона, само че избрахме XZ2 Compact, тъй като е от все по-рядко срещаната порода " мъник " с флагмански характерности. За разлика от по-големия му другар XZ2 (5.7 инча) тазгодишният Compact залага на 5-инчов екран, разкъсване с " ръбатия " дизайн, процесор Qualcomm Snapdragon 845, 4GB RAM, 19-мегапикселова задна 4K HDR камера и батерия от 2870mAh с опция за бързо зареждане. За първи път при серията Compact екранът е Full HD+, което е голям прогрес по отношение на версията със 720p в предшественика XZ1 Compact.

Моделът се чака на българския пазар през април на цена от към или малко над 1000 лева Asus Zenfone 5Z

В Барселона компютърният колос Asus показа клонинги на iPhone X - моделите от 5-а серия. Казват, че имитацията е най-висшата форма на хвалебствие, и въпреки да копират дизайна на Apple с безрамков екран с разрез от горната страна, от Asus в действителност са произвели много положителни модели. Предлагат се няколко версии - ZenFone 5, 5Z и 5 Lite. Водещият измежду тях е 5Z, който има характерностите на флагман, 6.2-инчов екран (колкото Galaxy 9+) и 12-мегапикселови предна и двойна задна камера с изкуствен интелект. Технологията разпознава разнообразни обстановки при снимане и автоматизирано трансформира настройките.

Zenfone 5Z ще излезе през идващите месеци, като предстоящата му цена е към 600 евро. LG V30S ThinQ

В Барселона южнокорейският колос не направи премиера на флагмана си G7, а вместо това избра да заложи на ъпгрейд на миналогодишния си модел V30. V30S ThinQ е част от серията на LG - ThinQ на артикули, фокусирани върху изкуствения разсъдък. Моделът е построен да бъде в центъра на екосистема, като посредством него ще може да се управляват с глас всевъзможни уреди на LG - без значение дали пералня или климатик. Екранът е 6-инчов OLED с QHD резолюция, процесорът е като този във V30 - Snapdragon 835, а оперативната памет е увеличена на 6GB.

Все още няма информация по кое време моделът ще излезе на европейския пазар. Още по тематиката
Apple възнамеряват да купуват кобалт непосредствено от миннните компании

Производителят на iPhone е един от най-големите крайни консуматори на метала
22 фев 2018
Qualcomm купува NXP Semiconductors за 44 милиарда $

Така производителят на чипове се пробва да избегне личното си придобиване от Broadcom
21 фев 2018
Графика на деня: Колко костват смарт телефоните по света
30 яну 2018
Смартфон застраховка

Заслужава ли си да се подписа лавица за мобилното ни устройство
17 ное 2017
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР