Преди минути приключи извънредното заседание, на което правителството одобри трите

...
Преди минути приключи извънредното заседание, на което правителството одобри трите
Коментари Харесай

Извънредни новини за бюджета съобщи Владислав Горанов

Преди минути завърши изключителното съвещание, на което държавното управление утвърди трите бюджетни закона за идната година. Това сподели финансовият министър Владислав Горанов в Министерски съвет след изключителното съвещание на кабинета за разискване на проектобюджетите за идната година, оповестява „ Фокус “.

„ По този метод консолидираната фискална стратегия ще бъде входирана в понеделник в Народното събрание “, разгласи той. „ Искам да благодаря на сътрудниците от държавното управление, че успяхме да продължим целите си, начертани по време на предизборната акция “, разяснява Горанов. „ Смятам, че бюджетът би трябвало да подсигурява осъществяването на целите на държавното управление “, съобщи финансовият министър.

Проектобюджетът на Държавното публично обезпечаване (ДОО) подсигурява финансовата резистентност на осигурителната система посредством понижаване на каузи на финансирането от държавния бюджет посредством увеличение на приходите от осигурителни вноски. Това сподели общественият министър Бисер Петков. „ Това се реализира в следствие заложения по-висок растеж на междинния застрахователен приход за идната година вследствие на нарастването на размера на осигурителния приход, върху който ще се обезпечават самоосигуряващите се лица “, съобщи той. „ Бюджетът на ДОО за идната година подсигурява адекватността на всички осигурителни заплащания “, сподели още общественият министър.

Разходите за опазване на здравето в консолидираната фискална стратегия през идната година доближават 5,2 милиарда лв., което съставлява 4,5% от Брутният вътрешен продукт, заяви от своя страна здравният министър Кирил Ананиев. „ Това е първата година, в която бюджетът на функционалност опазване на здравето надвишава 5 милиарда лв.. В съпоставяне с 2018 година растежът е 547 млн. лв., в които растеж на разноските в НЗОК е 490 млн. лв. “, съобщи той. „ За идната година сме обезпечили резистентност, непоклатимост и предвидимост в развиването на публичното здраве и обезпечаване “, посочи Ананиев.

„ Във всички заплащания имаме нарастване, не като безспорна сума, а с съответни действия и резултати, които чакаме “, разяснява той. „ Следващата година ще сътвори доста по-сериозна резистентност и успеваемост във действието на здравната система. Предвидили сме промени в някои нормативни актове, които най-много са свързани с повишение на контрола “, обърна внимание Кирил Ананиев. „ Критиката, която слушам от избрани политически сили, че се дават едни пари, а против тези пари няма надзор - не е вярна. Сърцевината на множеството промени е контролът в системата “, сподели още той.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР