Преди коледните и новогодишните празници покупките през онлайн магазините скачат,

...
Преди коледните и новогодишните празници покупките през онлайн магазините скачат,
Коментари Харесай

7000 продажби се реализират всеки ден през платформата OLX


Преди коледните и новогодишните празници покупките през онлайн магазините скачат, като максимален растеж се следи при детските играчки, мобилните телефони и модата, съобщи на конференция Камен Янкулов, изпълнителен шеф на OLX България.

Платформата към този момент има над 2 милиона регистрирани консуматори, от които 1,6 милиона употребяват услугите й всеки ден. Новите разгласи, добавяни всекидневно, надвишават 10 000, а осъществените през OLX.bg всеки ден покупко-продажби са към 7000, добави той.

„ Преди Коледа исторически отчитаме усилване на интереса към детските играчки, като в тази категория растежът е 49 на 100 по отношение на предишен тримесечен интервал. В София най-желани са радиоуправлямите колички (общо 86 969 търсения в платформата), в Пловдив повече се търсят кукли, а в Хасково – плюшени мечета “, съобщи Янкулов.

След празниците пък се следи сериозен растеж на продуктите в няколко категории, които постоянно са подарявани на родственици и близки - сериозен растеж има при книгите (31%), с 24% повече са дребните домашен електроуреди, с 34 на 100 (логично) са повече продажбите на украси и коледни играчки, станали ненужни след празниците. За такива „ нежелани “ дарове OLX е идеално решение, разяснява още Янкулов.

 Камен Янкулов, OLX.bg

Коледни пазарни настройки

Компанията е провела представително изследване измежду своите консуматори за настройките им за покупка на дарове за празниците, желани места за извършване на покупки, бюджет за покупки и други

30% от участниците в изследването на OLX България възнамеряват да отделят сред 100 и 200 лева за дарове, като 80% подаряват единствено на най-близките си. Все отново над 50% от запитаните считат да купят подарък на повече от 6 индивида, като 35 на 100 са декларирали, че ще купят нещо уместно за повече от 10 индивида. „ На близки родственици най-често се купуват телефони и друга техника, само че от ден на ден се подаряват и пътешествия. Подаръците за приятелите са в категориите козметика, украса, спортни артикули, мода “, разгласи Янкулов.



По данни от изследване на OLX.bg измежду потребителите на платформата

70% от запитаните ще подарят фешън продукти, над 55% ще заложат на играчка или сувенир, а близо 50% ще изберат козметика (предложени са повече от един вероятен отговор). Останалите категории, които попадат в листата на желаните за дарове, са: спортни артикули и аксесоари, играчки и сувенири, пътувания и прекарвания. Когато вършат своето празнично извършване на покупки, 65% от участниците в изследването ще комбинират онлайн извършване на покупки с вървене по магазините. 12% пазарят единствено онлайн, само че от разнообразни електронни магазини. 53% от интервюираните не възнамеряват да пътуват по празниците, а от останалите 17% избират да отидат в планински курорт.

Какво се търси?

Според OLX България най-търсените основни думи през ноември 2018 година са „ мобилен телефон “, „ PlayStation”, „ тротинетка “, “Пес патрул “, „ колело “. Други търсения за сезона включват основните думи „ тв приемник “, „ климатик “, „ домашно кино “, „ пералня “ и „ ски “.

Изследването е извършено измежду консуматори на OLX България през декември 2018 година Компанията към този момент спря профилирания си уебсайт за мода Shedd. “Това бе доста упорит план, само че не всички планове са сполучливи. От сходен уебсайт пазарят хора със особено отношение към модата, които изискват особено внимание, вложения в технологии, в личен състав, по тази причина взехме решение, че от бизнес позиция поддръжката му не е съответна “, разяснява най-после Янкулов.
Източник: computerworld.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР