Преди година тогавашният областен управител на Варненска област Благомир Коцев,

...
Преди година тогавашният областен управител на Варненска област Благомир Коцев,
Коментари Харесай

Доц. Хамза: ГЕРБ-СДС активно ще търси решения на проблеми с достъпната среда за хората с увреждания

Преди година тогавашният регионален шеф на Варненска област Благомир Коцев, който през днешния ден е претендент за народен представител от листата на ПП-ДБ, не е откликнал на молбата им за достъп на профилирания превоз до морската линия
Достъпна среда в градски условия и на плажа, опциите и проблемите при спортните действия на хората с увреждания и компликациите при потребление на профилирания превоз за хората с увреждания. Това бяха част от тематиките, които сложиха хората на днешната среща, която дружно с сътрудниците от кандидатската листа на обединението ГЕРБ-СДС организирахме с представители и членове на Дружество на хора с увреждания " Бриз-2014-Варна ".

Разбрахме, че хората с увреждания са доста огорчени, поради невъзможността със профилирания превоз да стигат до морето. Независимо, че от сдружението предходната година са писали до тогавашния регионален шеф на област Варна Благомир Коцев – претендент за народен представител сега от листата на новата коалиция „ Продъжаваме смяната – Да, България “, само че молбата им е била отхвърлена. „ На процедура ние имаме море във Варна, само че то е недостъпно за хората с увреждания “, споделиха присъстващи. Отделно остават за решение въпросите, свързани с обезпечаване на достъп и до плажната линия и подобаваща среда,
Всичко за Вашата сватба
с цел да могат хората да влизат в морето.Поинтересувах се за мнението на присъстващите за качеството и разнообразието от рехабилитационни услуги, които получават. Според хората с увреждания част от процеса за рехабилитация е потреблението на басейните в града. Във Варна два басейна са пригодни за подобнидейности, въпреки че и там изискванията за прилагане са лимитирани. Изграждането на басейни с налична среда за хора с увреждания не може и не трябва да бъде ангажимент единствено на общината, а би трябвало да е държавна политика, реализиране и с държавно финансиране.

Присъстващите показаха признателност за съществуването на профилиран превоз за хората с увреждания във Варна и предложиха такива транспортни средства да са оптимално обозначени със специфични отличителни знаци, което ще улесни достъпа им до публични места и профилирани медицински заведения.Отделна тематика на диалога бяха спортните клубове. През последните години се е нараснал ползата на хората с увреждания към спортни занимания. Във Варна са предоставени благоприятни условия и бази, с цел да могат те да спортуват. Активно спортуващите повдигнаха въпроса, че не са заложени средства за треньори и те би трябвало сами да търсят разновидности за финансиране.

По
Всичко за Вашата сватба
дискутираните тематики взе отношение юрист Бранимир Балачев, някогашен народен представител и сегашен претендент от листата ГЕРБ-СДС. Той увери, че ще внесе предложение за изменение на Закона за устройството на черноморското крайбрежие, което ще даде точна формулировка на това, " що е то наличен плаж ".

С сътрудниците от обединението ГЕРБ-СДС се обединихме към общия ангажимент дружно да работим за възстановяване на градската среда и живота на хората с увреждания, като най-уязвимата част от обществото.

Доц. доктор инж. е претендент на Съюз на демократичните сили за депутат в обединението ГЕРБ-СДС номер 2 в бюлетината за 3 МИР-Варна.

Уважаван академични учител с 29 години професионален стаж.
Доктор, доцент по Електрически мрежи и системи. Има четиригодишен опит като заместник-декан на Електротехническия факултет в ТУ-Варна.
Автор на над 70 научни изявления и отчети пред реномирани конференции, както и на образователни управления и принадлежности.

Два мандата е общински консултант в Общинския съвет на Варна; през втория от мандатите е ръководител на непрекъснатата комисия „ Социални действия и жилищна политика “.

Има две деца.

КУПУВАНЕТО И ПРОДАВАНЕТО НА ГЛАСОВЕ Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА
Последвай Новини 24/7 в Facebook Последвай Новини 24/7 в Google News
PromoMall.bg