Преди година и половина EasyPay пусна на пазара платежна карта,

...
Преди година и половина EasyPay пусна на пазара платежна карта,
Коментари Харесай

EasyPay картата е за всички, които ценят времето и парите си

Преди година и половина EasyPay пусна на пазара платежна карта, сходна на дебитна. И въпреки компанията да е по-позната с услугите за заплащане на битови сметки, налози, винетки, санкции, парични преводи и още доста други, картата се наложи на пазара поради бързото и гратис издаване, както и неналичието на такси за поддръжка. А това несъмнено е вест на фона на непрестанно растящите банкови такси.   

Какви са другите преимущества на платежната EasyPay карта и има ли уловки (каквито постоянно сме склонни да търсим), попитахме Делян Станков - шеф " Картови заплащания " в EasyPay.Преди да се причисли към екипа на EasyPay, Делян Станков има над 16 години опит в банковия бранш. Занимава се с картови артикули в две от най-големите и новаторски банки в България. Проекти, в които е взел участие, са издаването на първите карти с чип в България, първите безконтактни карти в България, заплащане с телефон, гривна и прочие

 

- Г-н Станков, мина една година и половина, откогато EasyPay пусна на пазара безвъзмездна сметка и карта към нея. Какво се случи за този интервал и припознаха ли потребителите този артикул?

- Ние, като може би най-големия и най-стария финтех в България (и тук имам предвид освен EasyPay, само че и ePay.bg, част от нашата група), имаме голяма база от удовлетворени и лоялни клиенти. В резултат на това, когато предложим нещо ново на пазара, то се възприема с доверие и доста бързо става известно. Ярък образец за това е EasyPay картата - мога да кажа, че резултатът е невиждан за толкоз малко време. Очакваме до края на 2021 година да имаме 100 000 издадени карти - голям, само че и дълготраен растеж, без аналог.

- За кого е платежната EasyPay карта?

- Създали сме EasyPay картата за всички, които ценят времето и парите си и желаят да получат гратис платежна карта безусловно за 3 минути, без да заплащат такси за издаване и обслужване. Към картата има сметка с IBAN номер, тъй че притежателите й могат да получават своите заплати, пенсии, наеми, стипендии и други Пенсионерите да вземем за пример сме улеснили оптимално - при взимане на картата в EasyPay каса, те намясто декларират, че желаят в бъдеще да получават пенсията си по нея и ние автоматизирано придвижваме нещата, като им спестяваме опашката в Национален осигурителен институт.

- Дотук изброихме единствено преимущества, само че има ли някъде " текст с дребни букви "?

- Знам, че звучи доста утопично към днешна дата - безвъзмездна сметка и карта, без такси за поддръжка, взимаш я незабавно на каса... Но, да, това е и няма скрити условия. Реално нашата карта не коства нищо на притежателя й. И тук идва напълно естественият въпрос - от какво печели EasyPay, като не събираме такси? Всъщност нашата облага идва от потреблението на картата за извършване на покупки, като таксата се събира от банката на търговеца, а не от клиента.    Предоставяме и нещо неповторимо за България - следене на наличността, информации за извлечение и известия при заплащане във Viber. И всичко това е изцяло гратис и без скрити такси или такси за пакетни услуги. Картата не работи в интернет, което за доста наши клиенти не е минус, тъй като по този начин се усещат по-сигурни.

- На фона на все по-големите такси за общоприетите платежни услуги, по какъв начин успявате да запазите Вашия артикул без такси?Да, в действителност успяхме да създадем EasyPay картата извънредно преференциална за клиентите. Тя не е част от огромните картови схеми и оперира единствено в България, само че това ни даде опция да спестим доста и надлежно да не събираме такси. Например EasyPay картата, като се изключи че няма такси за поддръжка и за заплащания при търговци, както към този момент загатнах, дава опция за две безвъзмездни тегления на месец и забележете - всяко последващо е с такса единствено 50 ст., без значение на кой банкомат.

- Наскоро пуснахте заплащане на битови сметки през Viber - каква е ролята на платежната EasyPay карта тук?

- Много сме горди с тази в действителност смислена и с бъдеще иновация. Плащането на битовите сметки във Viber бързо става известно и клиентите го одобряват за несъмнено и комфортно. Понеже ние разработихме механизма на самото заплащане към доставчиците на комунални услуги, успяхме да предоставим на клиентите преимуществото да заплащат сметките си с EasyPay карта без спомагателни такси, както е и във всичките ни над 2700 каси.

- Как гарантирате сигурността на данните и средствата?

- Като потвърден софтуерен водач през годините, EasyPay подсигурява сигурността на потребителските данни с най-високите стандарти за сигурност PCI DSS. Що се отнася до средствата по сметките на нашите клиенти, EasyPay e лицензиран снабдител на платежни услуги по смисъла на Закона за платежните услуги и платежните системи, който пък е под регулацията на Българска национална банка. Kлиентите ни са защитени от загуби, а точно - техните средства се държат в специфични защитни сметки, с които ние не можем да оперираме. Те са обезпечени без таван на размера или с други думи - и да притежавате милиони по сметката си в EasyPay, те са обезпечени.  
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР