Преди да започне сезонът във Висшата лига специалисти и анализатори

...
Преди да започне сезонът във Висшата лига специалисти и анализатори
Коментари Харесай

Отписваният Нюкасъл шокира Тотнъм и превзе крепостта му

Преди да стартира сезонът във Висшата лига експерти и анализатори бяха сигурни единствено в едно - че Нюкасъл ще е сигурен изпадащ. Но отписваните "свраки " сервираха една от огромните изненади от началото на сезона, откакто взеха скалпа на гласения за битката за купата отбор на Тотнъм с 1:0, освен това в новия дом на "шпорите ".

Големият воин за отбора от Северна Англия беше Жоелинтон, който осъществя единственото попадение в средата на първата част. Последва мощен напън на домакините, само че до попадение те по този начин и не стигнаха и излязоха от стадиона с увесени носове.

Мачът стартира в доста положително движение и от двата отбора, като гостите по нищо не отстъпваха на фаворизирания си противник. И въпреки всичко първоначално Тотнъм имаше леко превъзходство, само че Ерик Ламела и Дани Роуз не бяха точни.

Най-чистата опция за "шпорите " пристигна в 24-та минута, когато Шон Лонгстаф изстреля необикновен изстрел от отдалеченост, който се забиваше под гредата на Юго Лорис, само че френският пазач се намеси превъзходно и мазета.

Малко по-късно обаче той беше беззащитен. В 27-та минута Жоелинтон получи страховит пас пред наказателното поле, Дейвинсон Санчес увисна да го покрие, а след това и шпагатът му беше несполучлив и нападателят на Нюкасъл беше безмилостен - 1:0.

Лондончани реагираха като ужилени. Те взеха топката и нападнаха безкрай, само че без триумф. В 34-та минута Хьон Мин Сон беше на крачка от попадението, само че осъществяването му от преференциална позиция беше отразено по превъзходен метод от Мартин Дубравка.

Отново кореецът, както още Хари Кейн и Дани Роуз, по този начин и не съумяха да стигнат до задачата преди почивката и тя пристигна при гол задатък за "свраките ". След подновяването на играта картинката не се промени изключително, в съпоставяне със заключителните минути на първото полувреме.

Роуз, Ламела, Санчес и кой ли още не се надпреварваха да пропущат един през различен, а Мигел Алмирон и Жоелинтон пропуснаха редките благоприятни условия за "свраките " след подновяването на играта. В последните минути на мача обръчът пред вратата на гостите се стегна съвсем до разкъсване.

Хари Кейн не показва акуратност при възможностите, които му се откриха, а в 78-та минута изиска и дузпа. Тогава се строполи в наказателното поле след минимално прикосновение със противник, реферът изгледа обстановката на ВАР и реши, че няма съображение да уточни бялата точка.

В 81-та минута Лукас Моура направи пропуща на мача, откакто получи съвършена топка от Муса Сисоко на няколко метра от голлинията, само че неизвестно по какъв начин прати топката високо над вратата. "Шпорите " продължаваха да налитат като обезумели, само че отбраната на Нюкасъл, въпреки и извънредно задъхваща се към този момент в последните минути, някак успяваше да отбива този напън.

Хьон Мин Сон, Кейн и Бен Дейвис пропиляха страхотни шансове за равнене и в последна сметка Тотнъм трябваше да се помири с провалянето, първо пред лична аудитория за този сезон. След тази развръзка лондончани остават с четири точки, а Нюкасъл записа първа победа и към този момент има три точки, въпреки към момента да е в рисковата зона.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР