Преди да пристигне в английското графство Корнуол за откриващата се

...
Преди да пристигне в английското графство Корнуол за откриващата се
Коментари Харесай

Макрон: Компаниите трябва да дарят 10% от продукцията на COVID ваксини на бедните държави

Преди да дойде в британското графство Корнуол за откриващата се през днешния ден среща на върха на Г-7 френският президент Еманюел Макрон съобщи в Париж, че фармацевтичните компании производителки на ваксини против Covid-19 би трябвало да дарят 10 % от продукцията си на бедните страни.

" Закономерно е фирмите да оказват помощ също като страните, които ще подаряват, тъй като страните са помагали със обилни запаси за проучванията и основаването на имунизациите ", обоснова се Макрон.

Страните членки на Европейския съюз са подготвени да дарят най-малко 100 милиона дози до края на годината. А нощес американският президент Джо Байдън разгласи публично от Англия, че Съединените щати ще дават на бедните страни два пъти повече за същия интервал и още три пъти повече доникъде на идната година.

Еманюел Макрон разяснява и идната идната седмица среща на върха на НАТО. Почти година откакто сложи диагноза " мозъчна гибел " на Алианса френският президент настоя да бъдат изяснени стратегическите цели на НАТО.

" Трябва да знаем тъкмо кои са враговете ни ", уточни Макрон, съгласно който в това отношение Китай не трябва да бъде приоритет.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР