Преди да почине обичаният професор от Масачузетския технологичен институт Патрик

...
Преди да почине обичаният професор от Масачузетския технологичен институт Патрик
Коментари Харесай

Трите неща, от които зависи дали ще бъдете успешни

Преди да почине обичаният професор от Масачузетския софтуерен институт Патрик Уинстън постоянно е изнасял завладяваща лекция пред студенти за цената на положителната връзка. Във въведението си той е обръщал внимание на Единния кодекс на военното правораздаване в Съединени американски щати, който планува изправяне пред боен съд на всеки офицер, който изпрати боец в борба без оръжие.

Уинстън е казвал, че би трябвало да има сходна отбрана за студенти, а даже и за  и амбициозните притежатели на бизнес. Според него никой не би трябвало да минава през живота, без да е въоръжен със способността да поддържа връзка вярно.

„ Вашият триумф в живота ще се дефинира значително от способността ви да говорите, умеенето ви да пишете и качеството на вашите хрумвания, в този ред “, е казвал той.

Уинстън, който е бил пионер в региона на изкуствения разсъдък, е познавал силата на прочувствената просветеност. Въпреки че е признавал цената на брилянтните хрумвания, той е отдавал още по-голямо значение на способността тези хрумвания да бъдат излъчени по въздействащ метод.

Способността да говорите

Най-добрите оратори знаят по какъв начин да осведомят, убеждават и насочват своите слушатели. Те приказват с убеденост и увереност. На собствен ред те стимулират аудиторията си да предприеме дейности. И по този начин, по какъв начин може да подобрите способността си да говорите. Ето три съвета, които могат да ви оказват помощ в това начинание:

1. Запитайте се какъв брой осведомена е с тематиката вашата аудитория
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР