Преди четири месеца строително-инвестиционната компания BLD и архитектурното студио Atelier

...
Преди четири месеца строително-инвестиционната компания BLD и архитектурното студио Atelier
Коментари Харесай

Как улица Малко Търново се превръща в Улица на времето

Преди четири месеца строително-инвестиционната компания BLD и архитектурното студио Atelier Serafimov Architects се заеха да реновират най-късата пешеходна улица на София - " Малко Търново ".
 Улица
Защо улица " Малко Търново " е един от знаците на София

Един план за реновирането на улицата

Те дадоха обещание освен обновяване и замяна на захабени настилки, само че и ново осветяване, разчистване на фасадите и окабеляване.

Тъй като пъвата част на плана към този момент е сполучливо приключена, следва да се задейсва и втората, която цели да придаде на дребната уличка още по магнетичен тип, като да я трансформира в " Улица на времето ".
 Снимка 448064

Точно това име носи финалната фаза от обновяването на улицата посредством градски дизайн, защото сплотяващият детайл сред историите и градските легенди на Малко Търново е точно времето.

Между концепциите, които към този момент се разискват, са основаване на осведомителна система, представяща разкази от разнообразни столетия в развиването на София като столица на България. Говори се и слагането на итераквна апаратура, разкриваща историята на улицата.
 Снимка 448063

Има оферти за озеленяване на фасадите на постройките от двете страница на уличката и слагане на съвременно осветяване. Като най-належащо се счита скриването на климатици и други отоплителни тела по фасадата, като се задачата се планува да бъдат направени кутии от модерни материали (кортен), сполучливо употребявани на доста арт здания в чужбина.

Всеки, който се интересува от бъдещето на улица " Малко Търново " и желае да взе участие с хрумвания за дизайна ѝ, може да го направи, като се свърже с екипа на самодейността на [email protected].
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР