Преди броени дни екипът на Международен Младежки Фестивал Славянски звън

...
Преди броени дни екипът на Международен Младежки Фестивал Славянски звън
Коментари Харесай

Лауреати от Варна зарадваха публиката в Босна и Херцеговина

Преди броени дни екипът на Международен Младежки Фестивал " Славянски звън " се завърна от културна аудиенция в град Баня Лука, Босна и Херцеговина. 0т 31.10 до 2.11 там се организира Ехо версия на фестивала провеждан във Варна, оповестяват уредниците.

Поканата за присъединяване беше отправена от Миле Савич, режисьор, публицист, ръководител на Документален кино център - Баня Лука, член на журито на ММФ " Славянски звън " и ръководител на Модул Късометражно кино. За гастрол в Баня Лука бяха поканени, част от лауреатите във Второто издание на Международен Младежки Фестивал " Славянски звън ", който бе извършен през месец май във Варна. През 2020 година следва реализацията на същият фестивал в град Баня Лука.



Участие взеха надарените деца от театралната натрупа при ОНЧ,,Напредък 1864 " -Търговище с началник Грета Неделчева, дуетните реализатори Симона Статева и Николай Кърджиев и лауреатът в категория Късометражно Кино " - Стефан Господинов - Чечиго. Всички те показаха ослепително България и безапелационно опазиха призовите си места.



В залата на Студентския театър в Баня Лука публиката, измежду която имаше и деца от дом за сираци, беше мощно впечатлена от новаторския способ на постановка и театрална реализация с ултравиолет, кукли и надарената игра на 5 -те деца от театралната натрупа от Търговище.

В кино салон в центъра на градът хазаин, феновете имаха шанса да се насладят на три Късометражни кино лентата, чиито създател, режисьор и сценарист е Стефан Господинов - Чечиго. С тези свои планове той сподели неповторимият си и автентичен режисьорски метод и умения за игра с детайла. Изненадващо, публиката откри и актьорските му умения. Във кино лентата си " Тя сподели ми по този начин ", Чечиго изпълнява една от основните функции.



Незабравим ще остане споменът от концерта, който се организира в един от най - посещаваните клубове в Баня Лука на дуетната двойка - Симона и Ники, неотдавна налагащи личният си бранш  " Рrima Vista ". Двамата реализатори направиха пред премиера на дебютният си авторски сингъл " Истини ", който скоро може да бъде чут и в Бг ефира. Песента беше призната с доста аплаузи и бе изпълнена неведнъж на бис по избор на публиката. Двамата харизматични артисти стартираха и фотоси на първото си видео. Проектът ще е дело на младият режисьор Чечиго и шефът и режисьор на ММФ " Славянски звън " Искра Иванова.

Оперната певица и живописен шеф на фестивала София Хитова, благодари на надарените Звънчета за представянето и им пожела воля, рационализиране на гения и убеденост по пътя на изкуството! Тя предложения всички гении, които желаят да се включат в конкуренцията за апелите места в третото издание на Международен Младежки Фестивал Славянски звън да подават своите поръчки за присъединяване. Всички искащи подробна информация могат да я получат на e-mail [email protected] или на фейсбук страницата на фестивала https://www.facebook.com/slavqnskizvun/.

Директорът на ММФ " Славянски звън " Искра Иванова, добави, че трето издание ще се организира от 9 до 11 май 2020г във Варна и изказава благодарности към Савич за топлото посрещане, организация и престой на българската делегация в града хазаин.
Организаторите потвърждават, че ММФ " Славянски звън " открива нови хоризонти и сбъдва фантазии!

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР