Преди 65 години убийството на дете разтърсва американския град Филаделфия.

...
Преди 65 години убийството на дете разтърсва американския град Филаделфия.
Коментари Харесай

65 години по-късно: Разплитат мистериозното убийство на „Детето от кутията“


Преди 65 години убийството на дете раздрусва американския град Филаделфия. Случаят става прочут като " Момчето от кутията ", само че към момента не е оголен. Сега е реализиран пробив в следствието благодарение на ДНК разбори и казусът може да бъде позволен.

Повече от 6 десетилетия по-късно полицията е съумяла да разпознава детето, чието тяло е намерено на 25 февруари 1957 година в картонена кутия отвън града, оповестиха телевизионните оператори CBS и NBC, базирайки се на полицейски източници.

С помощта на ДНК разбори са открити и родственици на безименното преди този момент момче. Намерен е и неговият акт за раждане. Семейството му е живяло в регион към Филаделфия.

Въпреки че са минали толкоз доста години, към момента могат да бъдат повдигнати обвинявания в ликвидиране. Тялото на момчето, което е било на възраст към 4-6 години, е било намерено съблечено и завито в одеяло. Регистрирани са и голям брой следи от побой и няколко белега. Причината за гибелта е контузия от тъп предмет. Детето е било измито и подстригано небрежно и непрофесионално.

След като тялото на момчето е открито, полицията допуска, че бързо ще успее да го разпознава. Но следствието се проточи с години и не докара до пробив. Из цяла Филаделфия бе публикуван лика на русото момче с молба за помощ от жителите на града.

Различни подходи за следствие изглеждаха обещаващи, само че нито един не докара до изясняване на закононарушението. Детето оказва се като „ Момчето в кутията “ и „ Непознатото дете на Америка “. Мистериозният случай е най-старият забранен случай във Филаделфия и един от най-старите неразкрити случаи изобщо в Съединени американски щати.

Момчето е заровено в гробището в града след гибелта си. За последно останките му са били ексхумирани през 2019 година, когато се вземат ДНК проби.

Тъй като до последно самоличността на момчето беше неразбираема, на надгробния камък стои надпис " Непознатото дете на Америка ".

Сега следва да бъде гравирано същинското му име, което докара до прочувствени реакции в чиновниците на гробищния парк.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР