Преди 120 години младоженците Атанас и Злата получават скъп сватбен

...
Преди 120 години младоженците Атанас и Злата получават скъп сватбен
Коментари Харесай

Младо семейство получи за сватбaта си пчелин и замени Калифорния с Карлово

Преди 120 години младоженците Атанас и Злата получават безценен брачен подарък - кошер.

Век по-късно техният правнук Митко се дами за американката с китайски корени Джен и приказката се повтаря още веднъж. Този път подаръкът е цялостен пчелин.

За да последва образеца, младото семейство заменя Калифорния и доходоносна кариера с работата по пчелите.

Димитър е софтуерен инженер и експерт по киберсигурност. Съпругата му Джен пък е маркетинг шеф. Днес обаче и двамата са пчелари в карловското село Соколица.

" Пчелинът е подарък - алегоричен - от моите родители. Но аз видях опция да вкарам баланс и да не заставам непрекъснато пред компютъра ", споделя младоженецът пред Българска национална телевизия.

Съпругата му добавя, че тя първа е решила да напусне работата си в Калифорния - към половин година преди Митко, и почнала да се учи от локален пчелар.

" Първото, което научих е да продавам мед. Да, научих се да продавам мед преди да се науча да отглеждам пчели. Учех се да ревизирам дали пчелата майка е здрава, а дамата, за която работех имаше седем пчелина ", добавя американката.

Преди пандемията младото семейство възнамерявало да отвори личен магазин за мед и пчелни артикули в пловдивския арт квартал Капана, само че поради събитията залага на онлайн търговията. Димитър и Джен създават и новаторски артикули като пчелен мед с пикантен китайски пипер . Освен това оказват помощ на други пчелари със препоръки и информация по какъв начин да аплайват за дотации.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР