Преди 10 години излезе един от най-обичаните и забавни български ...

Преди 10 години излезе един от най-обичаните и забавни български

Влади Въргала: Ще изляза на сцената дори и да има само 12 човека в залата

Преди 10 години излезе един от най-обичаните и забавни български филми – „ Операция Шмени капели “ на артиста Владислав Карамфилов, прочут като Влади Въргала. За да разкаже повече за кино лентата и за новите си планове , той беше в студиото на „ Тази събота и неделя “.

Влади Въргала описа , че е писал историята през нощта, когато е станал татко . Доста в следствие му е хрумнало да направи режисура , а триумфът в театъра го подтиква да я трансформира във филм. Той разкри, че работата по кино лентата е била дълъг и трудоемък развой .Филмът, който излезе през октомври 2011 година , е с бюджет от към един милион лв. и съгласно артиста това е положителна инвестиция от страна на страната . Той уточни , че през целия път на кино лентата от страниците на сюжета до киноекраните и малкия екран , се генерират печалби, които връщат към 50 млн. лв. в страната . Според него казусът не е, че не се отпускат задоволително пари за филми, а че те се крадат.

В момента Влади Въргала готви следващия си театър , озаглавен „ Мемоарите на един Въргал “. Идеята му е хрумнала преди 4 години, когато всичките му близки и другари се събират, с цел да го изненадат за 50-ия му рожден ден.Противоепидемичните ограничения не го тормозят , стига хората да имат опция да дойдат да гледат, даже и с условие за зелен документ . Той разкри, че към този момент има продадени единствено 12 билета, само че би играл и за толкова хора. В най-лошия случай всички дружно ще отидат в кафенето пред театъра, с цел да пестят ток.

Източник: btvnovinite.bg