Предават на съд шефа на дирекция Поземлени отношения и комасация“

...
Предават на съд шефа на дирекция Поземлени отношения и комасация“
Коментари Харесай

Съдят шеф от земеделското министерство заради...

Предават на съд шефа на дирекция „ Поземлени връзки и комасация “ в Министерство на земеделието. Стелиян Митев е упрекнат, че е направил закононарушение по работа от времето си на шеф на Областна дирекция „ Земеделие “ в Добрич (от ноември 2009 година до септември 2013 г.), предава Нова телевизия. През 2011 година компания, представлявана от бащата на Митев - Димитър, подписва контракт с концесионера на плажната линия „ Кранево-север “. Дружеството „ Митев “ ЕООД отговаряло за санитарно-хигиенното и здравното обслужване на плажната линия за шест години против 10 000 лв.. На базата на контракта Димитър Митев почнал да употребява здания, които били издигнати с комерсиална цел от концесионера.

От 2007 година до 2013 година бащата на подсъдимия Стелиян Митев освен употребявал за търговски цели заварените постройки, само че и незаконно построил там кухненски блок, който обслужвал бар на плажа. Митев-баща сложил незаконно в парцела 10 дървени бунгала, железни фургони и структури. Те били били снабдени с ток и вода и се употребили за спане и търговия. През 2013 година той даже заградил с преграда входа към парцела, с цел да събира такса от летуващите на плаж „ Кранево-север “ и от гости, паркирали каравани в държавния парцел.

Като шеф на Областна дирекция „ Земеделие “ в Добрич подсъдимият Стелиян Митев не сезирал кмета на община Балчик за това, че в държавен парцел има постройки, сложени без позволение, с цел да стартира процедура по премахването им. Изпращаните от него инспекции били фиктивни и формирани от доверени лица, които пропущали да опишат противозаконните здания. Подсъдимият не разпоредил инспекции през летния сезон от 2010 година до 2013 година, когато парцелът се е употребил най-интензивно.

Престъплението планува затвор от 1 до 8 години. Митев може също да бъде лишен от правото да се заема избрана държавна или социална служба.
Предстои делото да бъде планувано за разглеждане от Добричкия областен съд.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР