Предаденият на съд по обвинителен акт на Окръжната прокуратура във

...
Предаденият на съд по обвинителен акт на Окръжната прокуратура във
Коментари Харесай

Той употреби екстази, амфети, марихуана, а после седна зад волана, сега ще съжалява жестоко

Предаденият на съд по обвинителен акт на Окръжната прокуратура във Варна Селим А. получи наказване 4 години отнемане от независимост при общ режим. 19-годишният обвиняем бе приет за отговорен от състав на Варненския областен съд за причиняване гибелта на 32-годишния Г.М. в пътно-транспортно произшествие, осъществено след приложимост на три типа наркотични субстанции, оповестява " Петел ".
Пътният случай станал на основния път Варна – Бургас на 3 септември предходната година. Подсъдимият управлявал автомобила на собствен прочут. Движението било натоварено и Селим подхванал внезапно изпреварване на движещите се пред него два автомобила. В дясната лента пътувал и потърпевшият велосипедист, който подсъдимият не забелязал. При удара тялото на Г.М. било изтласкано напред и паднало на 24 метра от мястото на удара, а колата на Селим след завъртане се спряла в крайпътно дърво.
Пристигналият екип за пътен надзор тествал подсъдимия за алкохол. Тестът бил негативен. На пътния служител на реда му направило усещане, че зениците на 19-годишния били разширени. Селим дал отговор уклончиво на въпросите на чиновниците на реда дали е използвал наркотични субстанции. Отведен бил за проучване. Съдебно-химическата експертиза посочила, че е управлявал колата след комбинирана интоксикация след приложимост на наркотични субстанции – екстази, амфетамин и марихуана.

В правосъдната зала на Варненския областен съд през днешния ден той изиска делото против него да се гледа при изискванията на кратко правосъдно разследване. Въпреки чистото му правосъдно минало съдът му наложи наказване 6 години отнемане от независимост, които след редукцията понижи с една трета, като му дефинира да изтърпи общо наказване 4 години отнемане от независимост. С присъдата Селим А. бе лишен и от право да ръководи МПС за период от 8 години.

Присъдата на Варненския областен съд предстои на обжалване пред Апелативния съд.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР