Предадените на съд по обвинителен акт на Окръжната прокуратура във

...
Предадените на съд по обвинителен акт на Окръжната прокуратура във
Коментари Харесай

Убийците на 13-годишната Александра от Провадия влизат за дълго в затвора

Предадените на съд по обвинителен акт на Окръжната прокуратура във Варна - 20-годишният Красимир Тодоров от Провадия и 19-годишната му другарка Ивалена Маринова, за обир, съпроводен с убийството на 13-годишната Александра от Провадия, а Красимир – и за обезчестяване на жертвата, желаеха делото против тях да се гледа при изискванията на кратко правосъдно разследване за приемане на санкции, понижени с една трета от плануваното в закона за осъщественото тежко съзнателно закононарушение, което се санкционира с отнемане от независимост от 15 до 20 години, пожизнен затвор или пожизнен затвор без подмяна. Това оповестиха от пресцентъра на Апелативна прокуратура – Варна. Двамата признаха всички обстоятелства и условия от обвинителния акт на Окръжната прокуратура във Варна, както и виновността си.

Състав на Варненския областен съд осъди Красимир Т. за изнасилването на 15 години отнемане от независимост, което понижи поради съкратеното правосъдно разследване на 10 години затвор. За грабежа, съпроводен с убийството на 13-годишното момиче, съдът произнесе две доживотни присъди по отношение на Красимир и приятелката му Ивалена, като дефинира двамата да изтърпят наказване от по 20 години отнемане от независимост при непоколебим режим. Състав на Варненския областен съд почете в гражданските искове на родителите на убитата Александра в размера, в който са били предявени.

13-годишната Александра от Провадия изчезна от вкъщи си в Провадия на 22 март 2016 година Издирването на момичето продължи 21 дни – до 12 април 2016 година, когато двама полицейски чиновници откриха мъртвото й тяло в изоставената постройка на някогашния ресторант „ Ловен дом “ в Провадия, покрито със остарели облекла и изтърбушена седалка. При осъществения оглед на тялото на Александра липсвали златните й украшения – обици, синджир, пръстен и гривна, които тя носела непрекъснато.

Само ден по-късно – на 13 април 2016 година, при претършуване на дома, който обитавали подсъдимите Красимир и Ивалена, била открита квитанция от заложна къща във Варна, където двамата продали пръстена на Александра ден след грабежа, съпроводен с убийството. Така казусът с мистериозното изгубване на 13-годишното момиче бил оголен и като причинители на закононарушението били упрекнати Красимир и Ивалена.

Красимир и Ивалена постоянно гостували в дома на Александра. Родителите на момичето работели в Германия и стандартът на фамилията му будел злоба у подсъдимите. Александра носела постоянно златни украшения – обици с тегло 5 г, пръстен със сини и бели камъчета с тегло 4,4 г, 4 г гривна и синджир от 4,25 година

Двамата решили да я ограбят, по-късно да я удушат. Престъпният им проект, в който водеща била Ивалена, включвал продажба на златните украшения на Александра незабавно след убийството й в заложни къщи във Варна.

На 22 март 2016 година, възползвайки се от отсъствието на бабата на момичето, която я държала строго и не й разрешавала да излиза сама, Красимир предложил на Александра да пушат марихуана. Извел я от вкъщи й и я прилъгал да влязат в изоставения „ Ловен дом “.Там Красимир изнасилил момичето. Дошла и Ивалена. С пуловер, преметнат през врата на 13-годишното момиче, Ивалена почнала да я души, а Красимир свалил златните украшения на жертвата и почнал да я души с ръце, като я стискал за гърлото. После двамата придърпали мъртвото тяло на Александра в най-тъмната част на помещението на изоставената постройка. Ивалена обула бельото и долницата на натрупа. Пуловерът, с който 13-годишната Александра била удушена, оставили на врата й.

Веднага по-късно, с цел да се снабдят с пари, продали обиците на мъртвото момиче. Наели собствен прочут да ги откара до Варна и почнали да оферират златните украшения на заложни къщи. В една от тях при продажбата поискали персонална карта и Ивалена дала своята.

Престъплението се потвърждава посредством открити следи на местопроизшествието, ДНК-експертиза на открит клетъчен материал в открит презерватив, техническата и лицевоидентификационна експертиза на видеозаписи от заложните къщи, където двамата продали ограбените украшения на Александра.

Присъдата на Варненския областен съд предстои на обжалване и митинг пред Апелативния съд във Варна.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР