Пред партия Има такъв народ стоят два заложени капана. Това

...
Пред партия Има такъв народ стоят два заложени капана. Това
Коментари Харесай

Доц. д-р Петър Чолаков: Пред Има такъв народ стоят два заложени капана

Пред партия " ИТН " стоят два заложени клопката. Това съобщи в предаването доцент доктор Петър Чолаков от Института по философия и социология при Българска академия на науките, разяснявайки към съставянето на държавно управление в границите на 45-то Народно заседание.
" Първият капан е възраждането на тематиката, която е и ясно сложена, за нуждата от напълно мажоритарно гласоподаване. Казвам `капан`, защото една мажоритарна изборна система би сложила в доста неловко състояние тези партии, към които гледа - дребните обединения като " Демократична България " и " Изправи се! Мутри вън ", проучва доцент Чолаков. По думите му вторият капан, който е по-голям, е обвързван с това " ИТН " да поемe отговорност, да търси реализация на мандата, в случай че се стигне до връчване на подобен. " Никой не може да попречи на ГЕРБ, Движение за права и свободи и Българска социалистическа партия да поддържат в зала държавно управление на " ИТН ". Това ще значи, че ще даде опция на цялостен един хор от анализатори, които ще изясняват, че " ИТН " е влезнала в загадка сделка с някоя от тези три обединения по този метод, нарушавайки обещанието, което са дали на гласоподавателите си ", разяснява още политическият специалист.
Доц. доктор Петър Чолаков разясни, че осъществяването на мандата на партията на Слави Трифонов е обвързвано с огромен риск за самата групировка. " Имаше в действителност доста спекулации, че президентът надали не ще бъде проектант на идващото държавно управление на България и ще се опита да се меси. Но президентът ясно сподели, че в този момент е моментът да се съблюдава Конституцията, както постоянно, несъмнено, и политическите партии да решат какъв ще бъде идващият кабинет на България ", означи доцент Чолаков.

Той разви хипотезата какво би станало, в случай че президентът реши да връчи мандат по желание и партията, която да го получи, е в действителност " Демократична България ". " По принцип тази групировка не изключва поддръжка от Българска социалистическа партия за образуване на държавно управление. " ИТН " са споделили, че биха подкрепили подобен кабинет на " Демократична България ", както и " Изправи се! Мутри вън ". Тук към този момент нещата наподобяват по-скоро в посока да може да се образува болшинство, само че това би станало единствено в случай че президентът реши да рискува ", съобщи доцент Чолаков.
Целия диалог гледайте по-късно във видеото.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР