Пред очите на десетки пътници в столичния градски транспорт жена

...
Пред очите на десетки пътници в столичния градски транспорт жена
Коментари Харесай

В градския транспорт: Набиха жена заради забележка за запалена цигара, никой не ѝ помогна

 Пред очите на десетки пасажери в столичния градски превоз жена е била ритана и обиждана от нападателен мъж. Причината - забележка за запалена цигара. Никой обаче не реагирал. Това споделя пострадалата жена пред bTV.

“Един господин – запалил цигара и си пуши вътре и си пие в трамвая. Всички си се возят, никой не му прави забележка. Никой нищо не му споделя. При което аз се обръщам и му споделих: “Господине, не е редно да се пуши в трамвай “. Той нападателно ми изясни, че “днес в трамвая се пуши “. Обиди ме, нагруби ме, напсува ме “, описа дамата.

Пътничката потърсила ватмана, само че той споделил, че казусът не е негов. Посочил телефона, на който може да се алармира за тютюнопушене в транспортните средства по линията на столичния градски превоз. Оказало се РЗИ. От там обаче не можели да създадат нищо, тъй като нарушителят не бил ватмана, а пасажер. Посъветвали дамата да алармира на телефон 112. 

В този миг обаче към нея се доближил нападателният мъж. 

“Каза ми, че ще ме убие. Ритна ме в крайници – мощно. След това потегли да ме рита по-нагоре в корема, само че аз се дръпнах сред седалките и той излезе от предната врата. И никой нищо…. Разплаках се – стана ми обидно! “, споделя още пострадалата.

Камерите за наблюдаване са записали случилото се. Според Столичния електротранспорт ватманът е реагирал и е предизвестил пасажера за запалената цигара. Побой обаче не видял. 

“От две години работи – доста добър машинист е. Той въпреки всичко е отворил вратата, предизвестил е жителя, който е бил неточен евентуално. И този жител, откакто не се е отнесъл с почитание към ватмана, е напуснал през първа врата на спирката трамвая непосредствено. Така че няма продължение на този спор тъй че да би трябвало ватманът да търси в допълнение подпомагане или да оказва някакво друго. Той не е правораздавателен орган и не може да вкарва ред и правораздаване в транспортното средство по какъвто и да е мотив ", изясни пред bTV инж. Василев. 

“Никаква не беше реакцията на близките, а съвсем всички седалки бяха заети. Те могат да те убият в трамвая и никой нищо няма да направи, най-вече някой да снима клипче може би. Пътуваме в градския превоз със боязън. Това е и по улиците с колите – засече някой някого и се стартират едни саморазправи…. Това хората живеем в боязън – би трябвало да се събудим. Нищо няма да се промени, в случай че стартира смяната вътре от нас “, безапелационна е дамата.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР