Пред лидерът на движение Русофили Николай Малинов потвърди новината, че

...
Пред лидерът на движение Русофили Николай Малинов потвърди новината, че
Коментари Харесай

Николай Малинов: Новината, че ще бъда съден за шпионаж е добра

Пред водачът на придвижване " Русофили " Николай Малинов удостовери новината, че против него стартира дело за шпионаж. В началото на 2019 година той беше упрекнат от Специализираната прокуратура за активност в интерес на Русия.

“Новината, че ще бъда съден е доста добра. Радвам се, че ще имам опция да се защитя пред българския съд и ще чакам от прокуратурата в действителност да има солидни и съществени доказателства против мен. Такива обаче няма, сигурен съм, тъй като цялото следствие против мен се проточи толкоз доста във времето. Освен това на всички е ясно, че  този развой е политически ", добави Малинов.

В момента ръководителят на " Русофили " се намира във Виена и води диалози с юристите си, които към този миг не са осведомени и известени публично с решението на прокуратурата.

Подробности за позицията на Николай Малинов, по отношение на обвиняванията в шпионаж, очаквайте по-късно.

Припомняме ви, че по-рано през днешния ден Специализираната прокуратура заяви, че е внесла обвинителен акт против Николай Малинов.

В хода на следствието са извършени голям брой процесуално-следствени дейности - разпит на очевидци, претършуване, изземване и персонален обиск, направени бяха две компютърно-технически експертизи, графологична експертиза на материалните доказателства, събрани са относими към предмета на доказване информации и документи, оповестиха от прокуратурата.

Навръх 9 септември 2019 българските служби задържаха четирима души от Национално придвижване " Русофили ", измежду които ръководителят му Николай Малинов и секретаря Юрий Борисов.

" Мисля, че има наслагване на антируско държание. Мисля, че офанзивата против " Русофили “ е част от това наслагване ", уточни Юрий Борисов ( 2019 г.)

По-късно стана ясно, че Борисов единствено е разпитван като очевидец. От Министерство на вътрешните работи тогава оповестиха, че работят по следствие за шпионаж, а от организацията обясниха, че са били разпитвани за връзки и финансиране от Москва.

На идващия ден ръководителят на " Русофили " Николай Малинов бе упрекнат за активност в интерес на непозната страна. Разследващите настояват, че той е събирал данни за две съветски организации, свързани с военачалник Леонид Решетников, на който ДАНС забрани да влиза у нас за 10 години.

" Тази скица се употребява и за трансфер на финансови средства от лица, ръководители на непознати организации, с интерес към политическия интерес на страната ", съобщи основният прокурор (2019 г.) Сотир Цацаров.
 Спецпрокуратурата внесе обвинителен акт против водач на политическа партия за шпионство Спецпрокуратурата внесе обвинителен акт против водач на политическа партия за шпионство
Специализираната прокуратура внесе в Специализирания углавен съд обвинителен акт против водач на политическа партия, за това, че се...

Малинов беше освободен под парична гаранция от 50 хиляди лева През ноември същата година арбитър Андон Миталов пусна Малинов да замине в Русия, където той получи премията " Дружба " - персонално от президента Путин, с който разискали и обвиняванията в шпионаж.

През октомври 2020 година Николай Малинов оглави политическа партия " Възраждане на Отечеството ”.

Досъдебното произвеждане против Малинов е формирано по реда на чл.212, ал.1 от Наказателно-процесуален кодекс. Предстои съдът да насрочи разпоредително съвещание по делото.

Той ще бъде съден " за това, че се е сложил в услуга на непозната организация, с цел да й служи като разузнавач за да издаде информация, представляваща държавна загадка ", прецизират от държавното обвиняване.

В известие до медиите не се показва името на Малинов, като той е показан с буквите си Н. М. Уточнява се още, че е водач на партия. Срещу различен политически водач не се води сходно следствие.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР