Пред журналисти в кулоарите на Народното събрание заместник-председателят на парламентарната

...
Пред журналисти в кулоарите на Народното събрание заместник-председателят на парламентарната
Коментари Харесай

Захариева: Надявам се изгонването на руските дипломати да не е в резултат на панически действия

Пред публицисти в коридорите на Народното събрание заместник-председателят на парламентарната Комисия по външна политика и народен представител от ГЕРБ-СДС Екатерина Захариева съобщи, че се надява изгонването на съветските дипломати от България да не е вследствие на под паника дейности, поради вътрешно-политическата обстановка. Коментарът ѝ е във връзка оповестеното късно нощес от премиера в оставка Кирил Петков изгонване на 70 съветски дипломати.

Министерство на външните работи (МВнР) съобщи, че е връчило на дипломат Елеонора Митрофанова имената на 70 сътрудници на представителствата на Русия у нас, които би трябвало да изоставен България.

„ Аз персонално виждам разминаване сред това, което споделя министър председателят и Министерство на външните работи “, сподели Захариева. По думите ѝ дипломатите на Русия у нас са 43. Тя допусна, че останалите са обслужващ личен състав.

Според депутата би трябвало да се отговори дали всички са „ правили шпионска активност “

„ Ако това, което министър председателят Кирил Петков споделя, че въз основата оперативна информация е открито, че хората, които са изгонени, са правили действия, несъвместими със декларираните от тях, би трябвало да поздравим българските служби за добре свършената работа “, разяснява на собствен ред Даниел Митов от ГЕРБ-СДС.

„ Ако службите са си свършили добре работата, то това значи, че те би трябвало да продължат нататък, тъй като в последно време се появяват и подозрения за това, че по високите етажи на българската власт, към този момент от кабинета в оставка, има хора, които не престават да обслужват съветски стопански ползи, по-специално да пазят ползите на „ Лукойл “ , уточни още той.

На уточняващ въпрос от кого е това бранене, Митов отговори: „ Тези, които желаеха дерогации, тези, които желаеха изключения за България, щяха да постановат несъгласие върху шестия пакет наказания против Русия - тези би трябвало също да бъдат разследвани от българските служби “.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР