Пред журналисти Рашков посочи, че държавното обвинение не позволява да

...
Пред журналисти Рашков посочи, че държавното обвинение не позволява да
Коментари Харесай

Рашков: Докато онзи с каскета не се обади, делата за корупция стоят на трупчета

Пред публицисти Рашков уточни, че държавното обвиняване не разрешава да се развие нито един развой против някогашните ръководещи.

“По отношение на един материал, изпратен от Министерството на районното развиване и благоустройството от страна на Министерство на вътрешните работи в прокуратурата и във връзка на което е формирано досъдебно произвеждане, моята информация е, че наблюдаващият прокурор от профилираното звено на Софийската градска прокуратура е получил предложение да се внесе искане до способния съд и да се позволи осъществяването на претършуване и изземване на съответните документи от една компания. Прокурорът е оставил някъде това предложение и си е взел отпуск. Смятате ли, че това е бързо следствие за най-вероятно породени големи вреди за българския поданик. Това експедитивно следствие ли е? Това какво демонстрира?”, попита министър Рашков.

По думите му сходна е обстановката с други сходни сигнали, подавани към прокуратурата.

“Старанието е не толкоз да се придвижи процесът напред, едвам се бави повече”, счита Рашков.

“Тази институция се нуждае от радикална смяна, тъй че да няма правото и опцията да слага каквито и да е каузи на трупчета. Тя би трябвало да скъса със сталинисткото устройства. Докато не се обади индивидът с кастета, никой нищо не подхваща и не прави “, съобщи Рашков.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР