Пред изданието от германското правителство отбелязват, че ние не заемаме

...
Пред изданието от германското правителство отбелязват, че ние не заемаме
Коментари Харесай

Der Spiegel: Германия e била предупредена от ЦРУ за саботаж на ”Северен поток”

Пред изданието от немското държавно управление означават, че „ ние не заемаме обществена позиция по въпроси, свързани с каквито и да било разследващи данни или разследващи действия “, само че прибавят, че Берлин е податлив да има вяра, че това е целенасочена офанзива против газопроводите.

 

Официално амерканските управляващи не удостоверяват версията за бойкот на „ Северен поток “. Според ръководителя на Държавния департамент Антъни Блинкен прекъсването на газопроводите " не е в полза на никого ", а следствието на този случай ще продължи. Белият дом също отхвърли да разисква версиите за случилото се.

Ръководителите на Европейски Съюз обаче са много по-категорични в изявленията си и намерено приказват за бойкот.

 

" Европейският съюз ще отговори на саботажа по трите линии на газопроводите " Северен поток " и " Северен поток 2 " с решителни дейности, само че първо би трябвало да бъдат разпознати причинителите ", съобщи ръководителят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен. Според нея всяко съзнателно спиране на дейната енергийна инфраструктура на Европа е недопустимо и ще докара до допустимо най-силния отговор.

" Инцидентите в " Северен поток " са резултат от умишлени дейности ", бе безапелационен и ръководителят на дипломацията на Европейски Съюз Жозеп Борел. Той съобщи, че Европейският съюз ще поддържа всяко следствие на случаите и ще предприеме ограничения за подсилване на енергийната сигурност на съюза.

 

Германия, Дания и Швеция обявиха, че повода за течовете по " Северен поток " са съзнателно провокирани гърмежи.

 

" Течовете, открити в газопровода " Северен поток ", явно са породени от умишлени дейности и не могат да бъдат резултат от инцидентен случай. Все още няма информация кой стои зад това, " разяснява датският министър председател Мете Фредериксен през вчерашния ден.

 

Министърът на стопанската система на Германия Робърт Хабек съобщи, че течовете са резултат от целенасочени офанзиви против инфраструктурата и че сигурно не са провокирани от естествени аргументи - случай или разяждане на материала. Премиерът на Полша Матеуш Моравецки счита, че " този акт на бойкот е обвързван със идната крачка в ескалацията на обстановката в Украйна ".

 

Прессекретарят на Кремъл Дмитрий Песков съобщи, че в Русия " не изключват опцията за бойкот ".

 

На 26 септември през нощта внезапно спадна налягането в двете разклонения на " Северен поток-1 ". Малко по-късно същото се случи и с едното отклонение на " Северен поток-2 ". Датските морски управляващи незабавно идентифицираха приключването на газ край крайбрежията на остров Борнхолм и не разрешиха корабоплаването към него. Те разгласиха видео и фотоси, на които се вижда, че не става дума за дребна повреда, а за солидно приключване на газ. По-късно стана ясно, че течовете са три.

 

От Шведския народен сеизмологичен център споделиха, че са записали мощни подводни детонации в региона на теча, само че считат, че те не са свързани със земетресението. Според сеизмолозите вторият, по-мощен гърмеж е еквивалент на взривяването на на 100 кг тротил. При това гърмежите не са на морското дъно. " Сигналите не наподобяват на тези от трусове. Те припомнят сигнали от регистрирани гърмежи ", оповестява Геологическатаслужба на Дания и Гренландия.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР