Пред енергийния сектор на Япония стоят много задачи – от

...
Пред енергийния сектор на Япония стоят много задачи – от
Коментари Харесай

GlobalData: Япония няма да се откаже от атомната енергия


Пред енергийния бранш на Япония стоят доста задания – от гарантиране на надеждността на атомната енергетика до увеличение на каузи на възобновимите енергийни източници, които не са свързани с хидроенергетиката.

В тези условия успешността на енергийния бранш на страната ще зависи от промените в регулаторната рамка и основаването на централно интегрирана система, се споделя в известие на консултантската организация GlobalData, представена от atominfo.ru.

След повредата във Фукушима международната общност остана с усещането, че атомната енергетика в Япония ще престане да съществува. Но икономическият прагматизъм принуди управляващите да възродят този бранш, означават от GlobalData.

„ След 2011 година цената на внасяните енергийни запаси докара до увеличение на сметките за електрическа енергия и стана ясно, че ще бъде проблем потреблението единствено на вносно изкопаемо гориво. Изглежда, че делът, който атомната сила съумя да резервира в енергийния микс, ще зависи от съотношението на фактори като способността на управляващите да убедят популацията в сигурността на АЕЦ, триумфът на промените в енергийния бранш и консолидираното на ВЕИ в енергосистемата “, счита анализаторът в GlobalData Чирадип Чатерджи.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР