Пред БНР кметът от консервативния Християндемократически съюз Андреас Холщайн, който

...
Пред БНР кметът от консервативния Християндемократически съюз Андреас Холщайн, който
Коментари Харесай

Крайнодясното в ЕС се надига, взимат мерки срещу Луковмарш

Пред БНР кметът от консервативния Християндемократически съюз Андреас Холщайн, който беше атакуван с нож поради демократичната му политиката към мигрантите, разяснява провеждането на Луковмарш в България.

Получавах едни и същи известия на френски, чешки, полски и немски, със същите картинки, със същата конструкция, причини, сподели за заканите Холщайн.

Той дойде в София поради Луковмарш.
Що се отнася до Луковмарш, мисля, че това не е проблем единствено на България, а на цяла Европа, тъй като немските неонацисти и ултранационалисти са в връзка с другите. Ние би трябвало да следим това деликатно, би трябвало да пазим концепциите толерантно и демократично, посочи кметът християндемократ.

Холщайн е кмет на дребния немски град Алтена във федералната провинция Северен Рейн-Вестфалия. Кметът беше нападнат вечерта на 26 ноември м.г. в магазин за кебап. Той е упрекван, че Алтена приема повече бежанци, в сравнение с би трябвало.

Министерство на външните работи остро осъди ”ксенофобското сборище” Луковмарш >>


Зам.-министърът на външните работи Георг Георгиев счита за належащо да бъдат наложени по-крути ограничения против провеждането на Луковмарш от идната година.

Хората, които през вчерашния ден бяха събрани на Луковмарш, доста едва осъзнават какви са последствията от него и даже в някаква степен не знам дали сами схващат какъв е смисълът на думата национализъм, сподели по БНР Георгиев. Ако в някакъв миг те си бяха дали сметка, че този Луковмарш е всичко друго, само че не и в полза на страната, може би щяха да подходят към него по различен метод, добави той.

Това шествие се организира всяка година, макар възбраната на Столична община. Трябва да признаем, че тези хора подхождат с изключително знание във връзка с законодателството и постоянно съумяват да намерят метода, по който да заобиколят.

И тази година не успяхме да видим върху тях фашистка или националистическа маркировка, което в някаква степен затруднява и органите на властта. В противоположен случай биха задържали лица, носещи такива знаци, само че ние доста добре знаем какво се крие зад този марш, знаем какви са посланията му и какви са хората, които отиват там, посочи зам.-министърът.

На мен ми е доста любопитно по какъв начин един чужденец идва в България, с цел да уважава български военнослужещ, въз основа на какво? Тъй като уредниците приказват, че това е марш в респект на български военачалник. Като общество би трябвало да си дадем сметка по какъв по-яростен метод да дадем отпор на подобен вид изяви.

Тази година в шествието се включиха националисти от Германия, Швеция, Чехия, Естония.

НА ФОКУС: Възражда ли се нацизмът в Европа ?

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР