Преброиха колко българи ще напуснат страната това лято.Близо 3,8 млн.

...
Преброиха колко българи ще напуснат страната това лято.Близо 3,8 млн.
Коментари Харесай

3,8 млн. българи ще пътуват в чужбина през лятото

Преброиха какъв брой българи ще изоставен страната това лято.

Близо 3,8 млн. българи се чака да посетят чужбина от май до септември. В същото време за този интервал се чакат към 14 млн. пътувания на българи вътре в страната, предвижда Румен Драганов, шеф на Института за оценки и разбори в туризма. Основните дестинации за българските туристи са Турция, Гърция, Сърбия, Северна Македония и страните от Европейския съюз. Очакват се интензивни пътувания на сънародниците ни през това лято, ​смята Драганов, написа.

" Тъй като ние в годишен проект общо имаме общо 20-21 млн. пътувания на българи в България, дружно с тези, които са в чужбина, са 28 млн. пътувания. Кризата, високите цени и инфлацията не се отразяват на интензитета на пътуванията. Поне доникъде на юни имаме по-високи натоварвания в пътувания, в сравнение с предходните две години - 2020 и 2021 година Обясняваме го с края на пандемията. Ето, единствено при започване на май ние имаме над 1 млн. пътувания на българи в България ", изясни Румен Драганов. 

От май до септември се чака страната ни пък да бъде посетена от 5,5 млн. задгранични туристи. Само за май броят им е над 800 хиляди, сочат данните. Намирането на работна ръка пък остава най-сериозният проблем за сектора и през това лято.

 

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР