ПРБ Лятната резиденция на почетния председател на ДПС Ахмед Доган в

...
ПРБ
Лятната резиденция на почетния председател на ДПС Ахмед Доган в
Коментари Харесай

Прокуратурата обяви: Сараите на Доган са незаконни!

 ПРБ Лятната резиденция на почетния ръководител на Движение за права и свободи Ахмед Доган в парк " Росенец " е противозаконна. Това излиза от съобщението на прокуратурата за завършилата инспекция на обекта.

При инспекцията на изградените строежи и обекти  на нос " Чукалята "   в парк " Росенец "  е открито, че за градежите " Двуетажна солидна постройка ", три бунгала, " Триетажна солидна постройка ", " Оранжерия – 500 м2 ", " Двуетажна постройка "  на място не са показани строителни бумаги. И в община Бургас също няма утвърдени капиталови планове и издадено позволение за градеж.

За " Преместваем  обект - защита "  не е  издадено позволение за слагане от община Бургас.

Множество нарушавания са открити при построяването и експлоатирането на обекти по Черноморието, разгласи прокуратурата, която около абсурда в Росенец се внезапно се засилва и разпореди инспекция на министрите на районното развиване, туризма, околната среда и превоза, както и на началника на строителния надзор.При инспекция в парк " Росенец "  е констатирана крайбрежна плажна линия, която няма статут на морски плаж. До нея няма свободен достъп. Той е стеснен от сложена строителна ограда от железни платна. Установено е, че за аграрен парцел по кадастралната карта на Бургас, който е държавна благосъстоятелност, няма формиран акт за държавна благосъстоятелност, написа още в известието на прокуратурата.

За пристана за яхти няма утвърден капиталов план и издадено позволение за градеж. Не се съхраняват строителни бумаги и няма претенции за издаване на позволение за градеж за мостик - кейова стена.

Прокуратурата се сети да ревизира градежите в Росенец и Аркутино

Министър Росен Желязков е докладвал на прокуратурата, че пристанището не е в регистъра по Закона за морските пространства, вътрешните водни пътища и пристанищата. Не е издавано уверение за експлоатационна валидност за специализиран пристанищен обект " Пристан за яхти и лодки - Отманли ".

От инспекцията на място, както и от кадастрални скици на парцела се открива, че пристрояването на пристанището не е осъществено през 80-те години на предишния век, както е посочено в нотариалния акт. За констатираните данни за осъществено документно престъпление материалите се изпращат на Върховната касационна прокуратура.

Във връзка с откритото строителство във връзка с кей за яхти и лодки и неналичието на позволение за градеж и утвърдени капиталови планове, както и това, че градежът е III категория, е изпратено писмо до началника на ДНСК да упражни правомощията си, като предприеме съответни ограничения и дейности за премахване на закононарушенията и последствията от тях и уведоми Върховната административна прокуратура за това и изпрати копия от актовете, се споделя още в известието. 

По Закона за устройството на територията кметът има право да стопира градежи, както и да разпорежда премахването на противозаконни обекти.

Прокуратурата заяви и за инспекция на жилищна постройка в местността Буджака, край Созопол, която е благосъстоятелност на физическо лице. Прокуратурата не посочва лицето, само че става дума за издателя на " Дневник " и " Капитал " Иво Прокопиев. При тази сграда са констатирани пропуски и нарушавания по отношение на издадените строителни бумаги и изпълненото строителство. " Сградата е изцяло приключена и все още на инспекцията се употребява. В южната част на парцела е изграден открит басейн. Имотът е заварден от изток, север и отчасти от запад с плътна солидна ограда с височина към 2 м. Не е открито, дали фотоволтаичната централа е изпълнена. Конкретно не са налични изискуемите протоколи за установяване на линия и равнище на намиращите се на мястото ограда и басейн, като последният не попада в издаденото уверение на основния проектант на община Созопол и не е въведен в употреба. Прокуратурата изяснява, че в нарушение на настоящия Подробен организационен проект е издадено позволение за градеж на еднофамилна жилищна постройка в парцел предназначен за вилно застрояване, а същият градеж е разположен в два парцела и се касае за една постройка, която е функционално обвързвана, а не за две обособени здания, ситуирани в два парцела, което опонира на настоящия проект все още на издаване на позволение за градеж. 

Данните от инспекцията в Обзор сочат, че за жилищна постройка за курортно прилагане в града няма данни за осъществено обследване на съществуващите стоманобетонови водачи за подсилване на ската. Няма показани актове и протоколи, формирани по време на строителство, удостоверяващи осъществените строително-монтажни работи и законността на стоманобетоновите водачи.

Не е изпълнена плануванаъа нова улица, даваща достъп до всички урегулирани поземлени парцели. Констатирано е, че няма издадено позволение за градеж за тази улица. Не са направени изискващите се проекти за отвесно обмисляне, план-схема за комуникационно-транспортна мрежа, схеми на инженерната инфраструктура и други, които се утвърждават по едно и също време с проекта. Не е показано становище/решение от Министерство на околната среда и водите. Не са показани данни за отчуждителни процедури за улица.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР