Празниците показаха, че бизнесът е дисциплиниран. Нямаме данни за нарушения

...
Празниците показаха, че бизнесът е дисциплиниран. Нямаме данни за нарушения
Коментари Харесай

Вицепремиерът Николова посети Боровец и съобщи горещи новини за ски сезона СНИМКИ

Празниците демонстрираха, че бизнесът е порядъчен. Нямаме данни за нарушавания и в трите зимни курорта. Това съобщи вицепремиерът и министър на туризма Марияна Николова по време на инспекцията й в места за настаняване и ски зоната в зимния курорт Боровец.

Контролът, както от страна на Министерството на туризма, по този начин и от всички останали органи, е праволинеен, разяснява тя. И добави, че посредством спазването на ограниченията може да се подсигурява сигурността, само че и бъдещето на бранша.

Защото всяко нарушаване, като се изключи че води след себе си наказания, въздейства непосредствено и върху имиджа на страната, и върху оценката за бранша. А това е причина за спадове, което в тази тежка обстановка не можем да си го позволим, изясни министърът.

По думите й, в случай че всички сме дисциплинирани - и туристите, и представителите на бизнеса, ще може да се регистрира сезон. В Европа курортите не работят, тук са отворени. Зимните спортове са доста значими за здравето на хората, тъй като се закаляват. С наслада виждам какъв брой доста скиори има, сподели вицепремиерът.

Тя направи ревизия на кабинковия въжен превоз в курорта, като обясни, че всичко би трябвало се дезинфекцира и се обезпечава нужната отдалеченост. Министърът насочи рекомендация разпоредбите да са на обществени места, тъй като достъпността и информираността е доста значима.

Урегулирахме въпроса за тоалетните, както и опцията за слагане на дребни пейки, с цел да може туристите, като си вземат храна, да има къде да се нахранят.

Вицепремиерът показа, че се следи прецизно работата на заведенията за хранене и дали има заменен режим. Работят единствено заведенията за хранене в хотелите, освен това с лимитиран час – 22 часа. Ако сме дисциплинирани, съблюдаваме ограниченията и бройките на инфектираните и заболели намалеят, ще може да обсъждаме и други ограничения, облекчаващи заведенията за хранене, бе безапелационна тя.

Министър Николова ревизира и по какъв начин действат ски дрешниците и осведомителният център в Боровец.

По време на инспекциите тя бе съпроводена от Василия Константинова - изп. шеф на “Бороспорт”, Георги Кочов - изп. шеф на “Бороспорт”, Владимир Георгиев - кмет на община Самоков и Петър Попангелов – един от най-успешниите български играч по ски.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР