Празниците на изкуствата Аполония, един от най-обичаните български фестивали, ще

...
Празниците на изкуствата Аполония, един от най-обичаните български фестивали, ще
Коментари Харесай

38-oто издание на Аполония стартира на 28 август в Созопол

Празниците на изкуствата Аполония , един от най-обичаните български фестивали, ще се проведат сред 28 август и 5 септември в Созопол. И тази година фестивалът ще предложи на публиката неповторима стратегия от културни събития и ще събере на едно място надарени създатели от сферата на литературата, театъра, музиката и образните изкуства. Билетите за всички събития са към този момент в продажба в мрежата на , а цялостната стратегия на Аполония 2022 може да бъде открита на формалния уебсайт –.

Откриването на фестивала ще бъде на 28 август с концерт на известния Младежки духов оркестър Junior Band – Велико Търново с диригент Йордан Цветанов . Освен концертите, театралните спектакли, литературните вечери и филмите, значимо място в програмата заемат майсторските класове за млади създатели и реализатори . Те са отдадени на креативно писане и на актьорско майсторство и постановка. Ръководител на майсторския клас по креативно писане е надарената  българска писателка Здравка Евтимова , един от най-обичаните представители на актуалната българска литература и носителка на редица национални и интернационалните награди. Майсторският клас по актьорско майсторство и постановка е поверен на режисьора и артист Галин Стоев. Негови постановки, отличени с доста влиятелни награди, се играят на доста подиуми в Европа  и по света, той е шеф на Националния спектакъл в Тулуза, Франция. Младите създатели могат да аплайват за присъединяване в майсторските класове до 15 юли , като попълнят апликационната форма

В програмата на 38-ото издание на Празниците на изкуствата Аполония  са включен едни от най-успешните модерни поп и рок музиканти като група АХАТ, Белослава, ФОНДАЦИЯТА, която чества ЩУРЦИТЕ на 55, Стефан Диомов и обичаните на публиката сформира, основани от него  и още доста реализатори, които може да откриете в цялостната

В допълнение феновете на българското кино ще имат опция по време на Аполония 2022 да гледат кино продукции като „ В сърцето на машината “, „ Рибенакост “,  „ Януари “, „ Жълт олеандъ “ри други. Любителите на театъраще могат да  видят едни от най-интересните постановки на Народния спектакъл „ Иван Вазов “, Варненския трагичен спектакъл, Театрална работилница „ Сфумато “, Театър „ Възраждане “ и други.

Посетителите на Аполония 2022 ще могат да оценят и новите книги, някои от които ще имат министър председатели по време на фестивала, както и на разнообразните художествени изложения. Така, за поредна година фестивалът ще продължи да  притегля  публиката с невероятна селекция от културни събития.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР