Празникът за 50-ата годишнина на хандбала в Горна Оряховица изпълни

...
Празникът за 50-ата годишнина на хандбала в Горна Оряховица изпълни
Коментари Харесай

Няколко поколения се събраха за половин век хандбал в Горна Оряховица

Празникът за 50-ата годишнина на хандбала в Горна Оряховица извърши спортна зала „ Никола Петров” с няколко генерации хандбалисти, треньори, спортни деятели, дали по нещо на този спорт през годините. Дълго преди началото на церемонията хора, събрали се от всички краища на страната, а и от чужбина, се опитваха да се разпознаят, да върнат спомените и да се посмеят на занимателни истории от предишното. Сред гостите бяха изпълнителният секретар на Зона „ Мизия” Симеон Съев, президентът на „ Етър 64” Атанас Атанасов, най-успешната треньорка на „ виолетовите” Йонка Генчева, доайени на хандбалната игра в България като Любо Костов и Румен Иванчев.

С бурни ръкопляскания и на крайници цялостната зала посрещна знамето на ХК „ Локомотив”, с което стартира и формалната част на празника.
 За 50 години Горна Оряховица се утвърди като водещ център на хандбала в страната, означи в приветствието си почетният ръководител на клуба инж. Тодор Тодоров. Именно той преди 50 години слага основите на хандбала в Горна Оряховица дружно с момчетата от тогавашното Средно сержантско учебно заведение. Поколения наред способстваха за спортната популярност на града ни. Нека благодарим на тези момчета и девойки, към този момент с побелели коси, които дадоха от себе си за хандбала. Нека благодарим на тези, които поеха щафетата и не престават да държат високо равнището на ХК „ Локомотив”. Поклон за всички вас, добави инж. Тодоров и прикани с едноминутно безмълвие да се уважи паметта на всички, които към този момент не са измежду нас.
 ХК „ Локомотив” отличи с почетни плакети всички всички някогашни президенти и треньори, както и хората, които са помагали най-вече през годините. Юбилейна грамота и незабравим знак имаше за всички, които по някакъв метод са били свързани с хандбала пред тези пет десетилетия.
 Хандбалната федерация пък отличи с почетния си знак ХК „ Локомотив” за приноса му към развиването на спорта.

Последният празничен подарък бе успеха, която сегашният „ Локомотив” извоюва над варненския „ Спартак” в мач от третия кръг на шампионата на „ А” хандбална група. Срещата се изигра след формалното честване на половинвековния празник. Гостите се пробваха да вгорчат празника на „ локомотивци”, само че не съумяха да реализират нищо повече от почетна загуба 34:30.
regnews.net
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР