Празникът е споделена радост и веселие на трапеза, и най-добрият

...
Празникът е споделена радост и веселие на трапеза, и най-добрият
Коментари Харесай

Wine Generator и Casavino "Черни връх"

Празникът е споделена наслада и забавление на софра, и най-хубавият му сътрудник е виното. Просто тъй като това е най-изтънчената и възвишена форма на ферментацията. Но виненият свят е комплициран, многопластов и необхватен, неизбежно зависим и на моди или мимолетни настроения. Как да се ориентираме в него? Може би най-важният ориентир е този, че виновността са единствено два типа: тези, които харесваме, и тези, които не харесваме.

Ето две нови места, в които да и изберем, и да разберем кои са те.
Wine Generator
All we need is wine написа на дъската пред Wine Generator - винен магазин, бар, или, както се дефинира - " винен хъб ". Създателите му са част от дребното общество, което преди 20 години се зае с развъждането на винена просвета в България - най-много със списание " Бакхус ", и след това - с DiVino. Без пресилване - просветители.

Магазинът е на кьоше, безусловно. През прозорците му като от наблюдателница може да следите какво се случва на завоя на " Раковски ". С чаша вино, естествено.
Реклама
Като начало - тук има единствено български виновност. Селекцията е напълно авторска и е насочена преобладаващо към най-хубавото от по-малките мазета. Вината са подредени по видове и по цени. Най-евтините са на равнището на очите (но не евтини в подтекста въобще на пазара, а за магазина). Като видове са нормалните 5 - бели, червени, розета, пенливи и няколко десертни. Ценното е, че в Wine Generator има виновност, които нелесно ще намерите по другите профилирани магазини.
Wine Generator Фотограф: Надежда Чипева
На първия етаж е барът-наблюдателница и тезгяхът, който е за чаша по-набързо и на крайник. На долния етаж е " меката " част за сядане на маса. По стените са закачени бутилки, разпределени в осем разнообразни български района (вярно, че публично са два, само че това е доста по-прецизното райониране). Това дава друга вероятност и доста комфортна опция да си изберете бутилка по географски принцип.
Мезетата са избирани, както и виновността - единствено български и единствено качествени. Единственото изключение са зехтините и маслините, които са вносни по ясни аргументи. Отделно се предлага и добър кетъринг. Wine Generator ми се вижда доста уместно за персонално празненство, стига да желаете по-човешки брой хора и да харесвате по-интимни и уединени празненства. Реклама
Може би най-същественото звено е индивидът, който и да е той, зад щанда. Той е там за съвет, тенденция или просто за на приказка. С две думи - във движимости ръце сте.

ул. " Рачо Димчев " 8
понеделник и вторник е единствено магазин с работно време 10 - 18 ч.
през останалите дни е и бар - 12 - 22 ч.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР