Празнично издание на сутрешния блок „Тази сутрин“ с водещ Златимир

...
Празнично издание на сутрешния блок „Тази сутрин“ с водещ Златимир
Коментари Харесай

Празнично изнесено студио и срещи със света на буквите в ефира на bTV за 24 май


Празнично издание на утринния блок „ Тази заран “ с водещ Златимир Йочев ще излъчи bTV от 7:00 до 9:30 часа във връзка 24 май, с което ще наблюдава подготовката за честванията на празника в цялата страна. Програмата на малкия екран в Деня на светите братя Кирил и Методий, на българската писменост, култура и просвета и на славянската словесност включва още тематични изнесени студиа за излъчванията на bTV Новините във вторник.

Златимир Йочев ще посрещне в особено студио пред Националната библиотека „ Св.св. Кирил и Методий “ едни от най-популярните и емблематични хора на словото, изкуството и културата. Сред тях е поетесата Надежда Захариева, часове след връчването на премия на името на незабравимия Дамян Дамянов, която ще направи специфичен привет за феновете с нейно творчество.

След премията „ Златно перо “ ще посрещнем още един човек на изкуството и думите – певицата и текстописец Белослава.

В празничната заран феновете ще видят онлайн и картина от Охрид, където се пазят мощите на св. Наум и св. Климент.

Гост ще бъде и Кирил Маричков, който е бил народен представител във Великото Народно заседание и е дал своя вот „ за “ 24 май да бъде български народен празник.

При нас ще бъде и номинираният за Аскеер шеф на спектакъл „ София “ Ириней Константинов, очаквайте и забавни диалози с проф. Валери Стефанов – литературовед и публицист, с който ще обсъдим знаците в словото, с шефа на едно от най-успешните учебни заведения в София Емилия Иванова и с украинската актриса Лана Павлова.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за и!

Бъдете с нас и във и!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР