Празничният сезон остана зад гърба ни, но последиците от него

...
Празничният сезон остана зад гърба ни, но последиците от него
Коментари Харесай

5 начина да детоксикираме организма си

Празничният сезон остана зад тила ни, само че последствията от него ни съпътстват по-дълго, в сравнение с допускаме. Последните месеци от годината са свързани с стремглаво повишаване на равнищата на стрес: трескаво пазаруване на дарове, привършване на работните отговорности, пътувания, посрещане на посетители, организация за Нова Година.. Всички тези другояче приятни занимания са част от един повсеместен сюжет и могат да доведат и най-спокойния човек до прегряване.
Според Елизабет Скот, специалист по ръководство на напрежението, " прекалено много действия, даже и да са занимателни занимания, могат да доведат до прекомерно огромен празничен стрес и да ни накарат да се усещаме по-скоро затрупани и замаяни, в сравнение с изпълнени и щастливи ".
Връщането към естествения темп на живот може да отнеме повече от месец след празниците. Следните 5 съвета са най-хубавият метод за ускорение на този развой:

Хидратирайте организма си
Общоизвестен факт е, че организмът има потребност от хидратация след дълъг интервал на прекалено хранене и приложимост на алкохол. Усещането за отичане и тежест може да се дължи на невъздържание със солта, което от своя страна може да аргументи задържане на вода. Голяма чаша топла вода с лимон заран има извънредно удобно влияние, защото прясно изцеденият лимон спомага за задействане на храносмилането и за асимилиране на тежките, мазни храни.

Движете се повече

Раздвижването на кръвта в организма е идеалното средство за справяне с махмурлук и преяждане. Не е нужно придвижването да е натоварващо - разходки, леки тренировки или йога биха свършили чудеса. Дори няколко минути са задоволителни, с цел да покачат настроението и да възвърнат силата.

Спете повече
Това сигурно не значи 3 дни отпуска, с цел да си починете от почивката. Декември обичайно е изпълнен с задължения и тържества, вечерите са дълги, а заран не всеки път има задоволително време за отмора. Върнете си естествения режим, като се опитате да спите най-малко по 8 часа на вечер компактно за една седмица.

Консумирайте лека храна
Организмът елементарно привиква към по-солени ястия, повече захар и мазнини. Преходът към по-леки храни и по-малки порции не е елементарен, само че експертите предлагат приемането на зеленчуци, плодове, ядки и риба, които няма да затормозят храносмилателната система в допълнение.

Приемайте хепатопротектори

В комбиниране с останалите препоръки за филтриране на организма, приемането на хепатопротектори подтиква регенерацията на черния дроб след несъразмерна консумация на храни и алкохолни питиета. В аптеките се оферират разнообразни други възможности на лекарствени артикули на растителна основа, които облекчават чувството за тежест. Есенциалните фосфолипиди са група хепатопротектори, които възвръщат и поддържат структурната непоклатимост на чернодробните кафези, увреждаща се под въздействието на огромни количества алкохол, мазни храни и медикаменти.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР