Празничната украса в Благоевград падна жертва на вандали, съобщиха от

...
Празничната украса в Благоевград падна жертва на вандали, съобщиха от
Коментари Харесай

Вандали смляха коледната украса в Благоевград

Празничната декорация в Благоевград падна жертва на вандали, оповестиха от пресцентъра на общината. Двама мъже са се пробвали да скъсат светещите лампички, обгърнати към едно от дърветата на централния площад в града.

Действията на вандалите са снимани от камери, част от видеонаблюдението в регионалния център, а на фрагментите, оповестени в формалната фейсбук страница на общината, ясно се вижда по какъв начин младежи съзнателно се пробват да унищожат украсата. По данни на община Благоевград действието е осъществено към 2:00 часа тази нощ.

Това е поредна вандалска демонстрация в града, както и следващата, снимана посредством системата за видеонаблюдение в Благоевград. През ноември, в дребните часове на нощта, младежи изкъртиха железен парапет, инсталиран на стълбите до Американския университет в България, още веднъж в региона на централния площад. Те обаче бяха открити за часове от чиновници на звено „ Инспекторат “ към общинската администрация, откакто действието им бе снимано от камерите за видеонаблюдение.

С младежите, изкъртили парапета, се срещна кметът на Благоевград Илко Стоянов, след което те поеха, а след това и извършиха, уговорката да платят разноските за възобновяване на оборудването.

Сред случаите на вандалски прояви за миналите месеца са повредени градски шадравани, огледало за видимост на една от улиците в града, лампи за улично осветяване, новозасадени цветя.

Сред най-фрапиращите случаи е стрелбата по патици в парк „ Бачиново “ през март тази година, когато с въздушна пушка бяха убити 17 от пернатите жители на езерото в парка. През май младежи изсипаха препарат за съдове във фонтаните пред постройката на общинската администрация, което създаваше заплаха оборудванията да се повредят.

След поредицата от похищения върху общинско имущество, пред Българска телеграфна агенция кметът на Благоевград Илко Стоянов сподели, че се ускорява видеонаблюдението в града, за да се лимитират вандалските прояви.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР