Празненства в еквадорската джунгла. Племена по поречието на Амазонка спечелиха

...
Празненства в еквадорската джунгла. Племена по поречието на Амазонка спечелиха
Коментари Харесай

Племена спечелиха дело земята им да не се продава на петролни компании

Празненства в еквадорската джунгла. Племена по поречието на Амазонка завоюваха правосъден спор с държавното управление в Кито. Съд забрани земите на племената в джунглата да бъдат отдавани на петролни компании.


Танцът на успеха на ваораните. От епохи племето населява парка Ясуни в Еквадор. Смята се, че това място има най-голямо биоразнообразие на планетата. Но е от най-апетитните зони за петролните компании.

В недрата на Ясуни се намират 20% от нефтените находища в Еквадор. Петролни сондажи там се вършат от 60-те години на XX век. Оттогава локалните хора се пробват да защитят земите си - с митинги и правосъдни каузи.
За нас тази победа значи, че децата ни ще са здрави и ще живеят надалеч от замърсяването. Това е, което ние даваме на света - глътка чист въздух от Амазония.
И другите племена би трябвало да създадат същото. Обединени ще бъдем по-силни.

Според правосъдното решение държавното управление в Еквадор може да продължи енергийните си планове. Но при бъдещи сондажи в парка Ясуни, племената, които живеят там, би трябвало да бъдат осведомени и да дадат единодушието си.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР