Правозащитната организация Amnesty International осъди решението на да проведе тренировъчен

...
Правозащитната организация Amnesty International осъди решението на да проведе тренировъчен
Коментари Харесай

Правозащитна организация се нахвърли върху Нюкасъл

Правозащитната организация Amnesty International осъди решението на да организира подготвителен лагер в Саудитска Арабия. " Свраките " се насочиха в арабската страна след дуела с Лийдс Юнайтед.
Самият треньор на Нюкасъл Еди Хау съобщи, че това е " футболно решение ", като концепцията е отлична. Генералният шеф на Amnesty International Саша Дешмукх съществено разкритикува решението заради политическата обстановка в Саудитска Арабия.
" Такива лагери могат елементарно да се трансфорат в една PR опция за управляващите на Саудитска Арабия, които организират нападателна политика, пробвайки се да оправят своята ужасна известност във въпроса за правата на индивида.
Закритият правосъден развой над хипотетичните убийци на Джамал Хашоги служеше за изчистване на имиджа на Саудитска Арабия. Саудитите са забъркани в ред закононарушения по интернационално филантропично право и в спора в Йемен
" Ако лагерът на Нюкасъл стане PR акция на държавното управление на Мухамед ибн Салман, това още един път ще потвърди, че най-важното тук е изчистване на имиджа, а не футболът ", съобщи Дешмукх.
Източник: sportlive.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР