Правоспособните шофьори с инвалидност от Варна и региона практически не

...
Правоспособните шофьори с инвалидност от Варна и региона практически не
Коментари Харесай

Проблеми с подновяването на шофьорските книжки на индалидите

Правоспособните водачи с неработоспособност от Варна и района на практика не могат да възобновят изтичащите си свидетелства за ръководство на моторно транспортно средство (МПС), съобщи.

Час за обзор в ТОЛЕК - месец след валидността на книжката

Въпреки удължената със 7-месеца годност на книжките - до края на м.г., варненецът Желю Желев няма да успее да възобнови в точния момент своята, тъй като във Варна няма Транспортна регионална лекарска експертна комисия (ТОЛЕК), в най-близката, която в действителност е в Горна Оряховица има записан час, който е за месец след приключването на книжката му. В бургаската ТОЛЕК не го записват, в софийската не записват инвалиди от страната, а с пловдивската въобще не може да се свърже, както описа Желю Желев пред Румен Генов.

След 12 година още веднъж ще има ТОЛЕК във Варна

Редът за работа на ТОЛЕК се дефинира със заповед на министъра на превоза, осведомителните технологии и известията. На поставените въпроси от пресцентъра на Министерството дадоха отговор, че с предписание на министъра на превоза, е стартирана процедура за откриване на филиал на Националната многопрофилна транспортна болница-София (НМТБ) на територията на град Варна. Конкретиката по тази добра вест се прецизира сега в коя варненска болница ще бъде. Разкриването на варненски филиал е стимулирано от усложнението в обслужването на жителите, подлежащи на освидетелстване от ТОЛЕК в разкритите все още филиали.

На уеб страницата на Национална многопрофилна транспортна болница - София следва да бъде оповестен телефон за записване на пациенти и график на работното време на Комисията във Варна. Това се случва след 12 година спиране. Варненската Транспортна регионална лекарска експертна комисия е закрита през 2008 година с преобразуването на Многопрофилна транспортна болница-Варна в Многопрофилна болница за интензивно лекуване ЕООД.

Документът е безвъзмезден за инвалидите с ТЕЛК

От Министерство на превоза акцентират, че административна такса при издаване на документа от тези комисии на лица с Експертно решение на ТЕЛК не се заплаща. От пресцентъра на министерството споделиха също, че още през есента на м.г. е било разпоредено на ТОЛЕК да записват по последователност на приключване валидността на шофьорските книжки. Публикуваме и цялостният текст на пресинформацията:

" С предписание на министъра на превоза, осведомителните технологии и известията е стартирана процедура за откриване на оголен филиал на Националната многопрофилна транспортна болница-София (НМТБ) на територията на град Варна. Това негово решение е обвързвано с усложнената епидемиологична конюнктура през последната година и невъзможността към сегашния миг за служебно удължение валидността на изтеклите шофьорски книжки след 1 януари 2021 година, както и произлизащото от тези обстоятелства усложнение в обслужването на жителите, подлежащи на освидетелстване от ТОЛЕК в разкритите все още филиали.

На уеб страницата на НМТБ следва да бъде оповестен телефон за записване на пациенти и график на работното време на Комисията във Варна.

С всички лекари, ангажирани с активността на филиала, ще бъдат подписани трудови контракти за работата им в комисията - ТОЛЕК.

Комисия ТОЛЕК в гр. Варна е закрита 2008 година с преобразуването на Многопрофилна транспортна болница Варна в Многопрофилна болница за интензивно лекуване ЕООД.

Административна такса при издаване на документа от ТОЛЕК на лица с Експертно решение на ТЕЛК не се заплаща. "
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР