Православният филм Светителят хирург с автор Ангел Бончев, спечели голямата

...
Православният филм Светителят хирург с автор Ангел Бончев, спечели голямата
Коментари Харесай

Филмът Светителят хирург спечели голямата награда на Международния фестивал Славянска приказка

Православният филм " Светителят хирург " с създател Ангел Бончев, завоюва огромната премия " Гран при " на Международния кино и ефирен фестивал " Славянска приказка ".
Филмът, отдаден на свети Лука Кримски се конкурираше с още 120 ленти от 15 страни. Церемонията се организира в Руския културно-информационен център в София, като всяка премия беше редувана с осъществяване на разнообразни танцови и музикални групи от България, Монголия и Украйна. Огромно многообразие от жанрове имаше тази година на фестивала, само че единствения православен филм беше " Светителят хирург ".
" Това не е просто един биографичен филм, а прочувствена приказка и пояснение в обич от създателя на кино лентата Ангел Бончев към огромния съветски вълшебник свети архиепископ Лука Кримски. Ние надълбоко ценим и насърчаваме правенето на филми изтъкващи добродетелите и филми без принуждение. ", сподели ръководителя на журито учен Димитър Димитров.
" Светителят хирург " бе основан с благословението на Негово Високопреосвещенство Пловдивския митрополит Николай, а премиерата му бе на 11 февруари 2017 година в Пловдив.
" Благодарен съм на митрополит Николай, който ми откри свети Лука, и който ми се довери да основа " Светителят хирург ". Нито една премия не може да опише щастието, че свети Лука Кримски е достигнал до сърцата на българите точно посредством моя филм, съобщи за " Добротолюбие " създателят на кино лентата Ангел Бончев.
За тези, които не са го гледали, могат да получат повече информация на уеб страницата на създателя на кино лентата www.angelbonchev.com.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР