Православната църква в Гърция отбелязва празника на светите братя ,

...
Православната църква в Гърция отбелязва празника на светите братя ,
Коментари Харесай

Гърция почита светите братя Кирил и Методий

Православната черква в Гърция отбелязва празника на светите братя, предава БНР. В Солун два храма носят тяхното име.
В учебните заведения също се преподава през днешния ден тяхното дело, като основатели на глаголицата, които превеждат богослужебните книги.
Във всички храмове на беше отслужена празнична Света литургия за светите равноапостоли Кирил и Методи. Празнично е декориран катедралния храм „ Св. св. Кирил и Методий “, който се намира на морския бул. в центъра на Солун.
 Почитаме Светите братя Кирил и Методий Почитаме Светите братя Кирил и Методий
На 11 май църквата отбелязва празника на светите равноапостоли Кирил и Методий. Първи вести за празнуването на братята Кирил и Мето...
Пред паметника в двора на храма българи и гърци сервират цветя в символ на признателност към делото на Кирил и Методий, основатели на славянската книжовност.
В Солун има и втора черква - в квартал Евозмос, която носи името на двамата братя. Тя постоянно се посещава от български туристи, оповестяват чиновниците в храма.
Днес в часовете по история на религията - наложителен предмет в гръцкото приблизително обучение, се учи делото на солунските братя.
Някои малките екрани също означиха празника, като излъчиха документален филм за живота и делото на основателите на славянската писменост.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР