Правосъдното министерство публикува за обществено обсъждане предложение за изменения и

...
Правосъдното министерство публикува за обществено обсъждане предложение за изменения и
Коментари Харесай

МП с опит да завиши контрола при получаване на гражданство срещу инвестиции |

Правосъдното министерство разгласява за публично разискване предложение за промени и допълнения в Наредба № 1 от 1999 година за използване на глава пета от Закона за българското поданство, с което да се завиши контролът и прозрачността при даването на поданство против вложения.

Целта на препоръчаната смяна е в хода на производството по придобиване на българско поданство посредством вложения да се откри по сигурен метод, че инвестицията е фактически направена и поддържана през целия законоустановен период, прецизират от министерството.

Според измененията удостоверителните документи би трябвало да бъдат настоящи и да потвърждават осъществяването и поддържането на инвестицията в страната, както и да усилват инвестицията . Към тях се ползват всички настоящи документи и мнения, въз основа на които са издадени. 

За настоящ се счита документ, издаден не повече от 30 дни преди датата на представянето му, ако не е настъпила смяна във обстоятелствата и обстоятелствата.

Неприключилите до влизането в действие на тази разпоредба производства се довършват при новите условия и ред.

По този метод ще се обезпечи привличане на действителни непознати вложения, като задачата е тяхната продължителност при откриване на работни места и стимулиране на икономическата интензивност в страната при задоволително гаранции за националната сигурност и суверенитет, според настоящото законодателство, показват от Министерство на правосъдието.

Министерство на правораздаването към този момент предложи приемането на българско поданство от чужденци против вложения да отпадне напълно с изменение в Закона за българското поданство. До разглеждането на предлагането в Народното събрание обаче текстовете са настоящи. Така с измененията в Наредбата ще се обезпечат задоволително механизми за определяне на всички условия от голяма важност за законосъобразното протичане на процеса по даване на поданство против вложения, считат от ведомството.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР