Правосъдният министър Янаки Стоилов подкрепи кандидатурата на съдия Галина Захарова

...
Правосъдният министър Янаки Стоилов подкрепи кандидатурата на съдия Галина Захарова
Коментари Харесай

Правосъдният министър подкрепи кандидатурата на Галина Захарова за председател на ВКС

Правосъдният министър Янаки Стоилов поддържа кандидатурата на арбитър Галина Захарова за ръководител на Върховния касационен съд (ВКС). В момента тя е заместник-председател на Върховен касационен съд.

Галина Захарова беше издигната единомислещо от сътрудниците ѝ от

Пред медиите Стоилов разяснява, че тя има всички небоходими качества, с цел да оглави Върховен касационен съд, а кандидатурата ѝ дава отговор на всички условия и стандарти.При това състояние не виждам причина да издигна своя кандидатура за поста, сподели правосъдният министър. Той не намира проблем в това, в случай че кандидатурата на Захарова остане единствена.

Янаки Стоилов разяснява и проваления избор за членове на Висшия правосъден съвет (ВСС) от преди няколко дни, когато в Общото заседание на съдиите се включиха единствено една четвърт от тях.

Той прикани да не бъде подценявано ниското доверие към Висш съдебен съвет, довело до ниското присъединяване в Общото заседание.

Стоилов напомни, че в предходния парламент към този момент е почнала полемика за смяна в Закона за правосъдната власт в частта за формулата, по която се конституира Висш съдебен съвет.

По мотив делото в Европейски съд по правата на човека, с което арбитър Мирослава Тодорова осъди България, Стоилов прикани политиците да си дават сметка, че и в най-силните си позиции би трябвало да се преценяват с правото.

Проблемът е, че тези решения от Съда в Страсбург идват късно и не засягат статуса на хората, поради които са почнали, разяснява правосъдният министър.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР